Techinside Google News
Techinside Google News

Uzaylıların bir hedefi mi var? Harvard Üniversitesi profesörü açıkladı!

Uzaylılar aslında dünyadan sorumlu olabilir. Harvard Üniversitesi profesörü konuyla ilgili oldukça düşündürücü bir açıklama yaptı

Uzaylı yaşamın varlığını kanıtlama misyonundaki Harvard fizikçisi, ultra gelişmiş uygarlıkların zaten bir laboratuvarda “bebek evrenleri” yaratma yeteneğine sahip olabileceğine inanıyor.

Harvard’ın astronomi bölümünün eski başkanı Avi Loeb, bu yaratıkların evrenimizden bile sorumlu olabileceğini söyledi.

- Advertisement -

Geçmişte çılgınca spekülatif teoriler yapan Profesör Loeb, şu anda Pasifik Okyanusu’na çarpan ve bulgularını haftalar içinde yayınlayacak olan yıldızlararası bir nesneden kurtarılan yüzlerce küçük metal parçasını inceliyor.

Verdiği bir demeçte, bizden milyonlarca yıl daha gelişmiş bir medeniyetin ‘kuantum mekaniği ve yerçekiminin nasıl birleştirilebileceği’ anlayışını geliştirmiş olabileceğini açıkladı. Bunun, varlığını doğuran kozmik koşulları yeniden yaratabileceğini teorileştirdi.

Bir laboratuvarda yaşam yaratma kavramı çoğuna abartılı gelebilir, ancak bilim adamları daha önce tek hücreli organizmalar yaptılar ve Loeb bunun “dini metinlerde Tanrı’ya atadığımız bir nitelik” olduğunu söyledi.

Loeb, 2017’deki yıldızlararası ziyaretçi Oumuamua’nın çoğu ana akım bilim adamı tarafından alay edilen veya eleştirilen bir uzaylı zanaatı olduğu teorisinden başlayarak yıllardır manşetlere çıktı.

Haziran ayında, Ocak 2014’te parçalanan IM1 meteorunun parçalarını kurtarmak için Papua Yeni Gine kıyılarındaki Pasifik Okyanusu’nda bir dalış yaptı ve bunun bir uzaylı gemisinden kalıntı olduğuna inanıyor.

Ancak Arizona Eyalet Üniversitesi astrofizikçisi Steve Desch, New York Times’a şunları söyledi: “İyi bilimi kirletiyor, yaptığımız iyi bilimi bu saçma sansasyonellikle bir araya getiriyor ve tüm oksijeni odadan emiyor.”

Ancak aldığı tepkiler, Loeb’in Eylül ayında ortaya çıkacağına söz verdiği cevapları aramaktan alıkoymuyor. Bu arada, süper zeki medeniyetlerle ilgili de dahil olmak üzere teorilerini paylaşıyor.

Loeb, demecinde “Çok gelişmiş bir bilimsel uygarlık, Tanrı’ya iyi bir yaklaşımdır.” dedi.

Loeb uzun zamandır bebek evrenlerin laboratuvarlarda yaratılabileceğini lanse etti, bu da ancak modern fiziğin iki ayağının bir kombinasyonu olan kuantum yerçekimi teknolojileriyle mümkün; kuantum mekaniği ve yerçekimi.

Kuantum mekaniği, atomdan daha küçük parçacıkların nasıl davrandığına dair kuralları açıklamayı ve belirlemeyi amaçlayan bilimsel çalışma dalı. Sütunlar birlikte, yerçekiminin doğasının kuantum düzeyinde tutarlı ve eksiksiz bir tanımını sağlar ve evrenin davranışını en temel düzeyinde anlamamıza yardımcı olur.

Scientific America için yazdığı sırada Loeb şunları yazdı: “Modern fiziğin iki ayağını birleştiren bir tahmin teorisine sahip değiliz. Ancak daha gelişmiş bir uygarlık bu başarıyı başarabilir ve bebek evrenler yaratma teknolojisine hakim olabilir.”.

Yaptığı bir ropörtajda Loeb, ‘yalnız Samanyolu galaksisinde on milyarlarca gezegen ve evrenin gözlemlenebilir hacminde Samanyolu gibi yüz milyarlarca galaksi olduğunu düşünerek ‘yalnız olduğumuzu düşünmenin kibirli’ olduğunu’ söyledi.

Loeb, bir bütün olarak insanlıktan bahsederken, “Belki de bir komşuyu fark etmek bizi bir araya getirecek bir uyandırma çağrısı olacaktır.” dedi.

“Olduğumuzdan çok daha başarılı olan çok daha fazla komşu olabilir ve onlardan öğrenebiliriz. Bu yüzden umudum, uzun vadede insanlığı daha iyi bir yere getireceğidir.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir