Techinside Google News
Techinside Google News

YASED, cari açığı kapayabilecek 182 projeyi duyurdu!

Türkiye'nin gelecek vizyonu, Bakan Kacır'ın YASED 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmayla bir kez daha ön plana çıktı.

Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki gelecek vizyonu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmayla bir kez daha ön plana çıktı. Bakan Kacır, Türkiye’yi küresel ve bölgesel bir üretim üssü olarak konumlandırma ve cari açığın kapanmasına yıllık 7 milyar dolarlık katkı sağlama hedeflerini vurguladı.

Bakan Kacır’ın belirttiği üzere, Türkiye Yüzyılı’nda imalat sanayiini daha rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuşturmak için makine, mobilite, üretimde yapısal dönüşüm, sağlık, kimya ve dijital dönüşüm alanlarında 103 milyar lira değerinde 182 proje destekleniyor. Bu projeler, ülkenin cari açığının kapanmasına önemli bir katkı sağlamanın yanı sıra, Türkiye’yi ileri teknoloji üretim merkezi haline getirme yolunda ilerletiyor.

- Advertisement -

YASED’in Türkiye’yi nitelikli yabancı yatırımlarla buluşturmadaki aktif rolüne de değinen Bakan, Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyümesi ve ihracatta elde edilen tarihi rekorlarla uluslararası rekabetçilikteki gücünü kanıtladığını ifade etti. Bu başarılar, Türkiye’nin coğrafi konumu, nitelikli insan kaynağı ve güçlü üretim lojistik altyapısı sayesinde mümkün oldu.

Bakan, yatırım teşviklerinde yeni bir yaklaşım olarak Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programını hayata geçirdiklerini belirterek, yatırımcıların uzun vadeli ve uygun koşullarda krediye erişimini kolaylaştırdıklarını ve Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü artırdıklarını vurguladı.

Ayrıca, Bakan Kacır, Türkiye için stratejik öneme sahip sektörlerde sanayi-eğitim işbirliğini artırma, girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi ve 5G ile fiber iletişim altyapısının yaygınlaştırılması gibi adımlarla ülkeyi dünyanın sayılı tedarik ve inovasyon merkezlerinden biri haline getirme hedeflerini paylaştı.

Kacır’ın vurguladığı üzere, Türkiye’de bulunan veya yeni yatırım yapmayı planlayan yatırımcılardan beklenti, ülkeyi küresel ve bölgesel bir üretim üssü olarak konumlandırmaları ve güçlü bir Ar-Ge altyapısı inşa etmeleri yönünde. Bu hedeflere ulaşmak, Türkiye’nin sadece ekonomik büyümesini değil, aynı zamanda teknolojik inovasyon ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında da lider bir konuma gelmesini sağlayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir