Techinside Google News
Techinside Google News

Yüzde 60’dan fazla insan yapay zekaya güvenme konusunda temkinli!

KPMG’nin ‘İK’nın Geleceği’ araştırmasında, teknolojinin istihdama etkisiyle ilgili endişeleri su yüzüne çıkardı. beş kişiden üçünün, yaklaşık yüzde 61'inin, yapay zeka sistemlerine güvenme konusunda temkinli davrandığını, kararsızlık veya güvenme isteksizliği bildirdiğini ortaya koydu.

KPMG’nin ‘İK’nın Geleceği’ araştırmasında, teknolojinin istihdama etkisiyle ilgili endişeleri su yüzüne çıkardı. beş kişiden üçünün, yaklaşık yüzde 61’inin, yapay zeka sistemlerine güvenme konusunda temkinli davrandığını, kararsızlık veya güvenme isteksizliği bildirdiğini ortaya koydu.

Queensland Üniversitesi ve KPMG Avustralya’dan araştırmacılar, çalışma tarafından kendi bölgelerinde yapay zeka etkinliği ve hazır olma konusunda lider olarak kabul edilen Avustralya, Çin, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi dünya çapında 17 ülkeden 17.000’den fazla kişiyle anket yaptı.

- Advertisement -

Araştırmaya göre, yalnızca yüzde 39’u yapay zeka sistemlerine güvenmeye istekli olduğunu söylerken, dünya çapındaki insanların üçte biri yüksek kabul bildirdi.

Geçiş süreci beklenenden yavaş gerçekleşecek.

Yaklaşık yüzde 85’i yapay zeka kullanımının gelişmiş verimlilik, yenilikçilik, azaltılmış maliyetler ve kaynakların daha iyi kullanımı olmak üzere çok çeşitli faydalarla sonuçlanacağına inansa da, yanıt verenlerin yüzde 73’ü yapay zeka kullanımından kaynaklanan potansiyel risklerle ilgili endişelerini dile getirdi.

Listelenen dokuz risk arasında siber güvenlik, insanların yüzde 84’ü tarafından dile getirilen baskın endişe, ardından AI’nın manipülasyonu veya zararlı kullanımı ve otomasyon nedeniyle iş kaybı geliyor.

Çalışma ayrıca yüzde 61’inin yapay zekanın toplum üzerindeki “belirsiz ve öngörülemeyen” etkisinden endişe duyduğunu ve toplam yanıt verenlerin yüzde 71’inin yapay zeka düzenlemesinin gerekli olduğuna inandığını ortaya koydu.

KPMG Vadeli İşlemlerinden Sorumlu Ortak James Mabbott, önemli bir zorluğun, insanların üçte birinin yapay zekayı toplumun çıkarları doğrultusunda geliştirme, kullanma ve yönetme konusunda devlete, teknolojiye ve ticari kuruluşlara güveninin düşük olması olduğunu söyledi.

Mabbott, “Kuruluşlar, doğruluğu ve güvenilirliği düzenli olarak izlemek, yapay zeka davranış kurallarını uygulamak, bağımsız yapay zeka etik incelemeleri ve sertifikaları uygulamak ve yeni ortaya çıkan uluslararası standartlara bağlı kalmak gibi sorumlu kullanımı gösteren mekanizmaları devreye sokarak yapay zeka kullanımlarında güven oluşturabilir.” olarak belirtti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir