Techinside Google News
Techinside Google News

DeepMind kuralsız algoritma geliştiriyor

DeepMind insan düşüncelerine yaklaşan bir algoritma geliştirdi. DeepMind kuralsız algoritma ile mevcut koşulları değerlendirecek.

DeepMind insan düşüncelerine yaklaşan bir algoritma geliştirdi. DeepMind kuralsız algoritma ile mevcut koşulları değerlendirecek.

DeepMind kuralsız algoritma: Alpha MuZero

DeepMind, 2013 yılında Google tarafından satın alınmış ve yapay zeka alanında yeni bir stratejiye adım atmıştı. DeepMind, Google bünyesinde ses getiren çalışmalarına devam ediyor.

- Advertisement -

DeepMind’ın yapay zeka Alpha MuZero, DeepMind tarafından tanıtıldı. Alpha MuZero’nun öne çıkan en önemli özelliğinin ise insan gibi karar verebilen, genel amaçlı algoritmalar geliştirmesi. Tıpkı bizler gibi kuraz içermeden öğrenebilen Alpha MuZero, esnek kararlar verebiliyor.

Alpha MuZero önüne sunulan mevcut durumu inceliyor, önceki karar üzerinde çalışmıyor. Sadece sonraki aşama için en iyi seçimi yapmaya çalışıyor. Alpha MuZero ile denemeler yapan DeepMind ekibi, Pac-Man gibi atari oyunlarında bir hayli başarılı bir oyun çıkarmış. DeepMind ekibi, Alpha MuZero’nun özellikle de robotikte büyük başarılara imza atacağını düşünüyor. Alpha MuZero, sadece fiziksel olarak değil düşünce olarak da insanlar gibi hareket eden robotların öne çıkmasını sağlayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir