Techinside Google News
Techinside Google News

CNR oyun sektörüne düzenleme istedi

CNR oyun sektörüne yönelik düzenleme yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle tarihi yanlış aktaran oyunlar ele alındı.

Devlet yayın organı CNR oyun sektörüne yönelik düzenleme yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle tarihi yanlış aktaran oyunlar ele alındı.

CNR, oyun sektörüne düzenleme yapılması gerekli diyor

Devlet yayın organı China National Radio (CNR) yaptığı açıklamada, Çinli düzenleyicilerin çevrimiçi oyunların denetimini güçlendirmesi ve “sıfır tolerans” göstermesi gerektiğini söyledi.

- Advertisement -

Çin devlet medyasındaki son makalesi, video oyunu endüstrisinin yerel makamların düzenleyici eylemleriyle karşı karşıya kalacağına dair korkuları daha da artırabilir. Bu ay viral hale gelen bir makale, çocukların bağımlı hale geldiğini ve daha fazla kısıtlama talep ettiğini söyleyerek çevrimiçi oyunları “manevi afyon” olarak adlandırdı. Bu tartışma, bazı oyunların ülke tarihini çarpıttığı ve oyuncuları yanılttığı iddialarıyla daha da büyüdü.

Ayrı bir maddede sektöre yönelik vergi muafiyetinin kaldırılması gerektiği belirtildi.

CNR, tarihi çarpıtan oyunların gençleri yanıltabileceğini söyledi ve Song Hanedanlığı’nın bir Çin generali ve ulusal kahramanı olan Yu Fei’yi bir teslimiyetçi olarak gösteren bir oyundan örnek verdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir