Techinside Google News
Techinside Google News

Akıllı üretim anketi verimliliği ön planda gösteriyor

ISG Industrial Manufacturing tarafından yapılan akıllı üretim anketi verimliliği ön planda gösteriyor. 2022’ye kıyasla değişim yaşandı.

ISG Industrial Manufacturing tarafından yapılan akıllı üretim anketi verimliliği ön planda gösteriyor. 2022’ye kıyasla önemli değişim yaşandı.

Anket, akıllı üretim alanında 125 kıdemli endüstri üyesini inceledi. Ankete göre 2022’de yüzde 37 olan akıllı üretim girişimlerinden 2023’te başarılı sonuçlar elde edenlerin oranı yüzde 71’e ulaştı.

- Advertisement -

Aynı zamanda, başarıya ulaşılıp ulaşılmadığına ilişkin belirsizlik, geçen yılki yüzde 53’e kıyasla önemli ölçüde azalarak yüzde 11’e düştü. Verimlilik iyileştirmeleri, maliyet tasarrufları ve tedarik zinciri esnekliği, işletmelerin bu girişimleri benimsemesi için birincil motivasyon unsurları olarak vurgulandı.

Anketten öne çıkan notlar

ISG’nin ortağı Gaurav Gupta, “Akıllı üretim hem nispeten yeni hem de kesinlikle başarılı. Çalışmamıza yanıt verenlerin yüzde 60’ından fazlası son dört yıl içinde bir akıllı üretim girişimi başlattı ve bu yatırımlar, maliyet tasarrufları ve üretim kalitesiyle ölçülen yüzde 70’ten fazlasının başarıyı rapor etmesiyle meyvesini veriyor gibi görünüyor” dedi.

Bununla birlikte, temel bir zorluk olarak tanımlanan örgütsel değişimle birlikte, yaygın olarak benimsenmesinin önünde hala bazı engeller bulunuyor. Araştırmanın yazarlarından Alex Bakker: “Akıllı üretim işyerini ve iş yapma şeklini değiştiriyor. Şirketler teknik hedeflerine ulaşırken, teknolojilerin kullanılmasını sağlayacak bir strateji olmadan bu programlar başarılı olmayacaktır” diyor.

Belirlenen engeller bölgeler arasında farklılık gösteriyor. ABD şirketleri akıllı üretim projelerinin hayata geçirilmesinde eski ekipmanların büyük bir zorluk olduğunu belirtiyor. Buna karşın Avrupalı ​​şirketler, finansman, yatırım getirisi, ölçeklenebilirlik, eğitim ve BT/OT/ET entegrasyonunu organizasyonel değişimden sonraki en önemli zorluklar olarak belirlediler.

ISG Industrial Manufacturing’in direktörü John Lytle: “Değer zincirinin tüm unsurlarını birbirine bağlayan bir değişim yönetimi stratejisine sahip olmak çok önemli. Değişime karşı dirençle, çelişen önceliklerle veya belirsiz değişiklik yönetimi stratejileriyle mücadele eden şirketler, akıllı üretimin hâlihazırda sağladığı iş değerini artırmak için çalışanlarını, süreçlerini ve teknolojilerini senkronize eden bir hedef işletim modeline öncelik vermelidir” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir