Techinside Google News
Techinside Google News

Bulut izleme araçları karbon ayak izi azaltmaya yardımcı oluyor

Buluta geçiş tamamen karbonsuz bir geçiş değildir. Bu, işletmelerin bulut tabanlı emisyonları genel ESG stratejilerine dahil etmesi gerektiği anlamına gelir.

Buluta geçiş tamamen karbonsuz bir geçiş değildir. Bu, işletmelerin bulut tabanlı emisyonları genel ESG stratejilerine dahil etmesi gerektiği anlamına gelir.

Dijital hizmetlere ve bulut tabanlı bilgi işlem talebinin artmasıyla birlikte, enerji verimliliğine odaklanan endüstri çabaları gerekecektir. Bu, tüm sektörlerdeki kuruluşların bulut karbon ayak izlerini çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) hedeflerine katlamaları gerektiği anlamına gelir.

Bulut bilişimin hesaplamalarda hesaba katılması gerekeceğinden, bu özellikle net sıfır veya bilime dayalı hedeflere veya diğer benzer karbonsuzlaştırma taahhütlerine bağlı olan kuruluşlar için geçerlidir. Bir kuruluşun iş modeline bağlı olarak ve özellikle dijital hizmetlere odaklanan şirketler için, bulut bilişim yoluyla tüketilen enerji, genel emisyonlarının önemli bir kısmı olabilir. PwC ABD ESG lideri Casey Herman, başlıca bulut hizmeti sağlayıcılarının (Google, Amazon, Microsoft) halihazırda düzenli olarak enerji kullanımı ve emisyonlar hakkında veri sağladığını açıkladı. Herman: “Daha küçük oyuncular, ya müşterilerin bu değerleri güvence altına almaktan sorumlu olmalarını gerektiren çevrimiçi hesaplamalar sağlayarak ya da hiçbir bilgi sunulmayarak hala arayı kapatıyor. CIO’lar operasyonel ekiplerinin bunları izlemesini sağlamalı ve tercihen enerji kullanımını optimize etmek için gerçek zamanlı araçlar sağlayan hizmet sağlayıcıları seçmelidir” diyor.

Herman, nihayetinde kuruluşların daha fazla bilgi işlem gücü tüketecek ve bu da daha fazla enerjiye dönüşecek olan daha gelişmiş analizler için daha fazla veri kullanımı aradıklarını söylüyor.

IoT’de 2022 üçüncü çeyrek gündemi neydi?

IoT Analytics, ABD’de listelenmiş yaklaşık 1500 şirketten gelen yaklaşık 3.000 kazanç çağrısına dayalı bir anahtar kelime analizi yaptı ve 3. Çeyrek/2022’de ileriye dönük stratejik gündemi etkilemesi muhtemel beş ilgi konusu buldu. Bu beş ilgi konusu ise şu şekilde:

♦ Ekonomik yavaşlama

♦ Hammaddeler

♦ Endüstri 4.0

♦ Uzaktan ve hibrit çalışma

♦ Sürdürülebilirlik, iklim ve emisyon

Raporda öne çıkan başlıklar ise şunlar oldu:

Üçüncü çeyrekte, durgunluk, hammaddeler ve Endüstri 4.0 gibi üç tema dikkat çekici bir şekilde ilgi gördü.

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara ilişkin açıklamalar son çeyrekte azaldı, ancak önceki yıllara göre daha yüksek bir seviyede istikrar kazandı. Hibrit çalışma, uzaktan çalışmayı devre dışı bıraktı.

IoT Analytics’in baş analisti Philipp Wegner: “Yönetim kurulları, ekonomik yavaşlamayla başa çıkmaya ve durgunluk, enflasyon ve kesintiye uğramış tedarik zincirleri gibi işlerine yönelik acil tehditleri tartışmaya odaklanmış görünüyor. Ancak sürdürülebilirlikle ilgili konular, son çeyrekte biraz düşüş olsa da son iki yılda oldukça güçlü bir şekilde arttı” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir