Techinside Google News
Techinside Google News

Coşkunöz Eğitim Vakfı, katmanlı üretime destek için KÜME’yi kurdu

Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın (CEV) sanayi merkezi Bursa'da katmanlı üretim eğitimi vermek üzere kurduğu KÜME, sanayiye rekabet avantajı kazandıracak.

Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), sanayide nitelikli insan kaynağı oluşturmaya yönelik bir projeyi hayata geçirerek Katmanlı Üretim Eğitim ve Deneyim Merkezi’ni (KÜME) faaliyete geçirdi. Sanayinin lokomotifi Bursa’da kurulan KÜME, katmanlı üretimle ilgilenen tüm öğrenci, çalışan, uzman ve akademisyenlere eğitim ve deneyim imkanı sunuyor. Üretimin dinamiklerini teknolojiyle birleştiren eğitimler sayesinde, Türkiye’deki katmanlı üretim uzmanlarına global ölçekte geçerliliği olan diploma programları ile sanayiye yetkin insan gücü kazandırılması amaçlanıyor.

Araştırmacılara kaynak ve farklı teknolojiler ile çalışan 3B Yazıcı altyapısı sağlayarak Ar-Ge’ye ve bilimsel bilgi üretimine de katkı vermesi planlanan KÜME’de, ulusal ve uluslararası birçok kurum ile proje iş birlikleri yapılacak.

- Advertisement -

Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın geleceğin ilk 10 teknolojisi arasında gösterdiği katmanlı üretim teknolojilerine yönelik eğitim ve deneyimler, üretim yöntemlerinde sağlanacak çeşitlendirme ve yeniliklerle bölge sanayisinin gelişmesi, istihdam, eğitim ve gelir artışına yönelik katkı sağlayacak.

Katmanlı üretim rekabet avantajı sağlıyor

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu  “Yeni ürün ve proses geliştirmede de katmanlı üretim teknolojisi önemli rekabet avantajı sağlıyor. Hedefimiz KÜME’yi üretim faaliyetlerinde çözüm ortağı olarak çalışan bir merkez haline getirmek. Bunu da gerçekleştireceğimize inancımız tam. Çünkü KÜME’nin, eğitim konusundaki yetkinlikleri ve tecrübesi çok yüksek. KÜME’nin, köklü bir sanayi kuruluşunun içerisinde yer alan CEV bünyesinde hizmet verecek olması da önemli bir avantaj” şeklinde konuşuyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik 40 saatlik ücretsiz Katmanlı Üretim Farkındalık Eğitimleri veren CEV; sanayinin çok yakında ihtiyaç duyacağı, 3B yazıcı kullanabilen, katmanlı üretim mantığı ile düşünebilen nitelikli iş gücüne katkı sağlamayı hedefliyor.

KÜME’de katmanlı üretime yönelik eğitimlerin yanı sıra Avrupa Katmanlı Üretim Kalifikasyon Ağı–Üniversite-Sanayi iş birliği modeliyle uluslararası geçerliliği olacak 120 saatlik bir diploma programı düzenlenecek. Eğitimde görev alacak eğitimciler katmanlı üretim teknolojileri hakkında ulusal ve uluslararası projelerde yer almış ve bu konulara liderlik etmiş akademisyenlerden oluşuyor.

atmanlı üretim teknolojisi, üretimde özelleştirme ve müşteri ihtiyaçlarına odaklı ürün geliştirmeye imkan sağlarken üretimde hızın artması, hata oranının ve maliyetlerin düşmesi avantajlarını da beraberinde getiriyor. Üretime katma değer, kalite ve verimlilik kazandırıan katmanlı üretim teknolojisi; otomotivden medikale, makine takımdan savunma ve havacılığa kadar pek çok sektörde kullanılıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir