Techinside Google News
Techinside Google News

GPT-4o lansmanından sonra ChatGPT’de rekor artış!

Yapay zeka teknolojisine yönelik tüketici talebi artıyor. OpenAI'in yeni amiral gemisi GPT-4o modelinin piyasaya sürülmesi, modelin web üzerinde ücretsiz olarak bulunmasına rağmen şirketin mobil gelirinde bugüne kadarki en büyük artışı sağladı.
- Advertisement -

13 Mayıs’ta piyasaya sürülen GPT-4o, metin, konuşma ve videoyu işleyebiliyor; gerçek zamanlı yanıt verme özelliği ile de çeşitli duygusal ses seçenekleri sunarak daha önce sunulanlardan çok daha güçlü bir model haline geliyor. Uygulama istihbarat firması Appfigures’un yeni verilerine göre, bu teknik yenilik aynı zamanda daha fazla kullanıcıyı OpenAI’in ücretli aboneliğine geçmeye itiyor.

OpenAI, GPT-4o’nun ücretsiz katmanında kullanıcılara sunulacağını söylese de bu söz, ChatGPT uygulamasının mobil cihaz kullanıcılarını da kapsayacak şekilde genişletilmedi. Bunun yerine mobil kullanıcılar, OpenAI’in en yeni lansmanını denemek isterlerse, aylık 19,99 dolarlık aboneliği ChatGPT Plus’a yükseltmeye zorlanıyor.

Bu stratejik karar, mobil kullanıcılar arasında abonelik talebinin artmasına neden oldu ve OpenAI’in mobil cihazlarda şimdiye kadar gördüğü en büyük gelir artışına yol açtı.

Appfigures’a göre ChatGPT mobil uygulamasının net geliri ilk olarak GPT-4o’nun piyasaya sürüldüğü gün %22 arttı ve sonraki günlerde de büyümeye devam etti. Salı günü net gelir 900.000 dolara kadar çıktı; bu, uygulamanın günlük ortalaması olan 491.000 doların neredeyse iki katıydı. (Net gelir rakamı Apple ve Google komisyonlarını aldıktan sonra hesaplanır.)

Bundan önce, ChatGPT’nin ikinci en büyük yükselişi Nisan ayındaydı, ancak çok daha küçüktü; yalnızca anormal derecede yüksek bir gelir günüydü, çok büyük bir sıçrama değil.,

Firma, ChatGPT mobil uygulamasının 13-17 Mayıs tarihleri ​​arasında hem App Store hem de Google Play’de 4,2 milyon dolar net gelir elde ettiğini ve bunun uygulamanın bugüne kadar gördüğü en büyük gelir artışını temsil ettiğini buldu. Gelirdeki artış, Netflix aboneliğinden daha pahalı olsa bile yapay zekadaki son deneyleri özellikle mobilde denemek için gerçek bir tüketici talebi olduğunu gösteriyor.

Apple’ın App Store’u %81 ile yeni gelirin büyük çoğunluğuna katkıda bulundu ve 1,8 milyon dolarlık gelirle ABD en büyük pazar oldu. Diğer önde gelen ülkeler arasında Almanya (282.000 Dolar), Birleşik Krallık (212.000 Dolar), Japonya (210.000 Dolar), Fransa (147.000 Dolar), Kanada (134.000 Dolar), Kore (123.000 Dolar), Brezilya (117.000 Dolar), Avustralya (102.000 Dolar) ve Türkiye (89.000 Dolar) yer aldı.

Dahası veriler, gelir eğiliminin henüz yavaşlıyor gibi görünmediğini; aslında devam edebileceğini, hatta artabileceğini gösteriyor. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir