Techinside Google News
Techinside Google News

İhtiyaç Haritası yenilendi!

Türkiye’nin her yerinden erişime açık olan yardım servisi İhtiyaç Haritası yenilendi. Sitenin altyapısı ve görsel tasarımı ise GRAPX tarafından yenilendi.

İhtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform olan İhtiyaç Haritası, kar amacı olmayan bir sosyal oluşumdur. İhtiyaçların karşılanmasına ek olarak, farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullandığı bu platform Türkiye’nin her yerinden erişime açık durumda. Bu sitenin altyapısı ve görsel tasarımı ise GRAFX tarafından yenilendi.

İhtiyaç Haritası, GRAFX tarafından yenilendi!

Amerika’da bir Türk girişimi olarak kurulan GRAFX, arayüz, teknoloji ve grafik tasarım alanlarında altyapı çalışmaları sunuyor. Yurtdışında önemli çalışmalara imza atan şirket, ülkemizde de sosyal sorumluluk projelerinden biri olan İhtiyaç Haritası’nın tasarım altyapısını güncel hale getirerek, trafik artışına katkıda bulundu. GRAFX’in yeni tasarımı ile 3 Temmuz 2017 tarihinde yayına alındı ve o tarihten bu yana veriler de olumlu yönde değişim gösterdi.

- Advertisement -

Yeni versiyonun ilk ayında sayfa görüntüleme sayısı yüzde 15 arttı. Ziyaretçilerin farklı sayfa görüntüleme sayısı yüzde 28 arttı. Sayfada geçirilen ortalama süre yüzde 5 yükseldi ve artış devam ediyor. Bir yılın sonunda sayfa görüntüleme sayısı yüzde 46, farklı sayfa görüntüleme yüzde 38, sayfada geçirilen ortalama süre yüzde 12 artarken, hemen çıkma oranında yüzde 37 düşüş sağlandı.

Yenileme sırasında kullanılan teknolojiler

Web Katmanı alanı, GRAFX tarafından mobil uyumlu olarak tasarlandı ve HTML5 ile front end yazılımı geliştirildi. Mobil uyumlu oluşu ise, mobil cihazlardan erişimi ve erişim isteğini artıran detayların başında geliyor.

Servis katmanı ileri performans ve güvenlik standartlarına uygun olarak ASP. Net Web API 2 teknolojisiyle geliştirildi. Veritabanı için SQL Server tercih edildi. SMS doğrulama için ayrı bir SMS servisi ile entegrasyon sağlandı. Web katmanı ve servis katmanı arasındaki iletişim jQuery ile asenkron olarak gerçekleşti. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir