Techinside Google News
Techinside Google News

Oracle Japonya’ya 8 milyar dolar yatırım yapacak!

10 yıllık bir süreye yayılan bu yatırımla Oracle yapay zekâ tabanlı iş yüklerine yönelik artan talebi karşılamayı hedefliyor.

Oracle dün yaptığı açıklamada, bulut altyapısı ayak izini genişletmek için önümüzdeki 10 yıl içinde Japonya’ya 8 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını ve bunun da şirketin yapay zekâ tabanlı iş yüklerine yönelik artan talebi karşılamasına yardımcı olacağını duyurdu. Yatırımın bir parçası olarak şirket, Tokyo ve Osaka’daki genel bulut bölgelerinin yerel müşteri desteğini artıracağını söyledi.

Ayrıca, genel bulut hizmet sağlayıcısı Oracle Alloy ve OCI Dedicated Region teklifleri için yerel operasyon ekiplerini de genişletecek. Şirketten yapılan açıklamada, çalışan gücündeki artışın Japonya’daki hükümetlerin ve işletmelerin görev açısından kritik iş yüklerini Oracle Cloud’a taşımaya ve egemen yapay zekâ çözümlerini benimsemeye devam etmelerini sağlayacağı belirtildi.

- Advertisement -

Oracle, AWS, Microsoft ve Google gibi daha büyük rakipleriyle rekabet etme stratejisinin bir parçası olarak geçtiğimiz yıl bulut ayak izini genişletti. Geçen yıl Aralık ayında şirket ikinci Şili bölgesini açtı. Eylül ayında ise Oracle ikinci bir Meksika bölgesini faaliyete geçirdi.

Haziran ayında ise şirket, AB işletmelerinin veri düzenlemelerine uyum sağlamasına yardımcı olmak için Madrid ve Frankfurt olmak üzere iki yeni AB Egemen Bulut bölgesi başlattı. Bundan önce Mayıs ayında Oracle, Sırbistan’da bir bulut bölgesi açan ilk hiper ölçekleyici olmuştu.

Asya bulut pazarı yükselişine devam ediyor!

Öte yandan Oracle bölgede hakim durumda değil ve rakip bulut firmaları AWS, Microsoft ve Google da Japonya’da büyük yatırımlara sahip. Bu sağlayıcıların her birinin Tokyo ve Osaka’da bulut bölgeleri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Google, Tokyo yakınlarındaki ilk Japon veri merkezini işletmeye başladı. Ayrıca Google, Kanada ve Japonya’yı birbirine bağlayan bir denizaltı kablo projesi başlattı. Google’ın Tokyo ve Osaka’da bulut depolama ve altyapı hizmetleri sağlayan bulut bölgeleri de bulunuyor.

Microsoft ise son birkaç yıldır Japonya’daki bulut altyapısını ve Azure ürün kullanılabilirliğini sürekli olarak genişletti. Yazılım ve bulut devi 2023 yılında Japonya’nın batısında yeni Microsoft veri merkezlerini faaliyete geçirdi.

AWS ise kısa süre önce Japonya ve Asya bölgesindeki bulut altyapısını, bilgi işlem hizmetlerini ve yapay zekâ kapasitesini artırmak için Japonya’ya 15 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. AWS’nin Tokyo’daki bulut bölgesi dört Kullanılabilirlik Bölgesine, Osaka bölgesi ise üç Kullanılabilirlik Bölgesine sahip. AWS bölgeleri, altyapıyı ayrı coğrafi konumlara yerleştiren Kullanılabilirlik Bölgelerinden oluşur.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir