Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung yöneticisi, yapay zekanın fotoğraflara boyut atlattığını iddia ediyor!

Geçen yıl Samsung , Galaxy S23 Ultra'nın sahte Ay çekimleri yaptığının ortaya çıkmasının ardından bir tartışmanın içine düşmüştü.

Samsung Galaxy S23 Ultra, monitörde gösterilen bir bulanık Ay fotoğrafında var olmayan detayları yakaladı. Şirket bunu resimlerin yapay zeka ile geliştirilmesi olarak açıkladı.

Şimdi, Galaxy S24’ün yapay zeka destekli Generative Edit özelliği hakkında konuşmaların ortasında, bir şirket yöneticisi her fotoğrafın sahte olduğunu söyledi. Samsung EVP’si Patrick Chomet, “Gerçek bir resim diye bir şey yok.” dedi.

- Advertisement -

Akıllı telefon kameraları her yeni nesilde daha da iyiye gidiyor. Ancak kamera donanımı asıl mesele değil. Fotoğrafik mükemmelliğe ulaşmaya yardımcı olan şey yazılım işlemedir. Telefonlar, görüntülerdeki ayrıntıları geliştirmek ve çıktının kalitesini artırmak için çeşitli teknolojiler kullanır. Çoklu çerçeve yakalama teknikleri fotoğraflardaki gürültüyü azaltırken parlaklığı, beyaz dengesini, dinamik aralığı ve diğer parametreleri iyileştirir.

Mobil cihazlar aynı zamanda yapay zeka destekli sahne tanıma teknolojilerine de sahiptir. Çerçevedeki sahneleri tanıyabilir ve size en iyi sonuçları verecek şekilde renkler ve kontrasttan ten tonları ve dokulara kadar her şeyi ayarlayabilirler. Bir anlamda, aldığınız fotoğraflar gördüklerinizin gerçek bir temsili değil. Gelişmiş yazılım algoritmaları ve yapay zeka, kaliteyi artırmada ve görüntülerin kamera donanımının yakaladıklarından daha çekici görünmesini sağlamada büyük rol oynuyor.

Patrick Chomet, TechRadar ile yapılan son röportajında AI destekli kamera araçlarının kullanımı hakkında konuştu. Geçen yılki tartışmalara atıfta bulunarak, bir YouTube kullanıcısı olan Marques Brownlee’nin, yani MKBHD’nin bir videosuna atıfta bulundu. “Geçen yıl Marques Brownlee’nin Ay fotoğrafı hakkında çok güzel bir videosu vardı. Herkes ‘Sahte mi? Değil mi?’ diye düşündü. Gerçek bir resmin ne olduğu etrafında bir tartışma vardı. Ve aslında, gerçek bir resim diye bir şey yok.” dedi.

Samsung’un Müşteri Deneyimi Başkanı olan Chomet, “Bir şeyi yakaladığınızda, tekrar edersiniz, ve bu bir anlam ifade etmez.” diye ekledi. Gerçek bir resim olmadığını tekrarladı.

Galaxy S24’ün Generative Edit’i, Galaxy kullanıcılarının resimleri yapay olarak geliştirmelerini sağlayan bir dizi AI aracıdır, eksiklikleri silerek veya var olmayan detaylar ekleyerek sahneyi yeniden düzenler. Yani, sadece sahnenin gerçek zamanlı olarak optimize edilmesiyle kalmaz, aynı zamanda sonucu daha sonra daha da iyileştirme yeteneğine de sahip olursunuz. Chomet, insanların sosyal medyada yeni bir gerçeklik yarattığı bugünkü dünyada tüm bunların gerekliliğini vurguluyor.

Samsung Kıdemli Başkan Yardımcısı, konuyla ilgili “Müşterilerin gerçek ile yeniyi birbirinden ayırmaya büyük bir ihtiyacı var.” diyor.

Bu amaçla, Samsung’un Generative Edit özelliği, AI kullanarak düzenlediğiniz veya ürettiğiniz resimlere otomatik olarak bir filigran ekler. Ayrıca resmin meta verilerini düzenler. Chomet, şirketin insanların farkı anlamalarını sağlamak için “düzenleyici kurumlarla çalıştığını” ve “yapay zeka üzerine Avrupa düzenlemeleriyle çok uyumlu olduğunu” söyledi. Samsung yetkilisi, hükümetlerin yapay zekanın potansiyel tehlikeleri konusundaki endişelerini ifade etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Endüstri sorumluluk sahibi olmalı ve düzenlenmeli.” dedi ve Samsung’un bununla ilgili olarak düzenleyicilere aktif olarak yardımcı olduğunu ekledi.

Yeni teknolojimiz şaşırtıcı ve güçlü; ancak her şey gibi, hem iyi hem de kötü şekillerde kullanılabilir. O halde kötü yollar üzerinde derinlemesine düşünmek yerinde olur.” Samsung, yeni yapay zeka özelliklerini bu yıl 100 milyondan fazla Galaxy cihazına sunmayı planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir