Techinside Google News
Techinside Google News

Sosyal medya reklamcılığı tabuları

sosyal medya reklamları için oluşan tabular da bir hayli dikkat çekici. Peki bu tabular nelerdir? Başarılı bir sosyal medya reklamcılığı için gerekli mi?

Çağımızın en büyük haberleşme ve reklam kanalları olan sosyal medya için her geçen gün farklı çalışmalar yapılıyor. Özellikle sosyal medya reklamları için oluşan tabular da bir hayli dikkat çekici. Peki bu tabular nelerdir? Gerçekten başarılı bir sosyal medya reklamcılığı için gerekli mi?

Sosyal medya reklamları hakkında tabular!

Tabu 1: Güzel video için profesyonel düzenleme ve videolar gerektirir!

- Advertisement -

Markarlar reklam stratejileri için videolara çok büyük yatırımlar yapıyor. Profesyonel düzeyde video kurguları ve özel içerikler gibi. Tüm amaç reklam ile sosyal medya da etkileşim yaratabilmek ise bu yatırımlar gerçekten gerekli mi? Bir sosyal medya videosu üretebilmek için ciddi yatırımlar yapılması önemli bir tabu.

Aslında, amatörlük kokan videolar sosyal medya ortamında çok daha etkin bir viral etkisi yaratabilir. Ultra profesyonel düzeyde videolar üretmek yerine, amatörlük kokan, gerçek hayattan girişimler de hedefe ulaşmanızı sağlayabilir.

Tabu 2:  Mobil dostu videolar “dikey” olmak zorunda’

Mobil cihazların artan kullanımı, reklamcılığı da mobile hızlı bir şekilde taşıdı. Akıllı telefonlarda denenen farklı yöntemlere rağmen mobil dostu videolar halen daha en çok ilgi çeken reklam türlerinin başında geliyor. Bu noktada ise videoların yatay veya dikey modda oluşu ise bir yol ayrımına sebep olabiliyor.

Şu ana kadar 16:9 formatta hem yatay hem de dikey yayınlanan reklamların aksine, Facebook tarafından yayınlanan rapor ile desteklenen 1:1 gerçeği ortaya çıktı. Squarebox adı verilen 1:1 görüntü oranı, diğer görüntü tiplerine oranla çok daha ilgi çekerek dikey video hakkındaki tabuyu da yıkmış oldu.

Darkweb kullanıcıları risk altında!

 

Tabu 3: YouTube artık iş yapmaz!

Artan video paylaşım platformları ile YouTube’un değer kaybettiği yönünde bir tabu var ancak bu çok yanlış. Sosyal medya reklamcılığı için YouTube’un önemi çok kritik bir seviyede. Google tarafından satın alınan YouTube, aylık 150 milyon tekil izleyici gibi bir rakam ile sosyal medya ve video paylaşımları konusunda hala zirvede. 

 

Tabu 4: Video uzunluğu 3 dakikanın üstünde çıkmamalı!

Artan tüketimle birlikte, kullanıcıların videolara ve içeriklere gösterdiği odaklanma süresi de düşüyor. Ortaya çıkan ve kulaktan kulağa dolaşan yorumlara göre bir video 3 dakikadan daha uzun olmamalı. Peki bu doğru mu?

Wistia tarafından yapılan bir araştırmaya göre, izleyicilerin yarısı videoları maksimum 12-13 dakika süre boyunca izliyor. Sonrasında ise ilgi büyük oranda dağılıyor. Bu da 3 dakikadan uzun video olmamalı tabusunu yıkmak için yeterli bir veri.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir