Techinside Google News
Techinside Google News

Startup İstanbul’un en iyi girişimleri belirlendi

Etohum ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği TOBB Startup İstanbul Konferansı Volkswagen Arena’da yapıldı. ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen yüzlerce girişimci ve yatırımcının bir araya geldiği konferansta girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşırken bu ekosistemin daha da gelişmesi için yeni çözüm önerileri ortaya konuldu. Ayrıca konferans kapsamında yapılan Startup İstanbul Challenge yarışmasının en başarılı girişimleri de belirlendi.

Bu yıl Startup İstanbul’a katılmak için 135 ülkeden 25 bin girişimci başvurdu. Bu 25 bin başvuru tek tek değerlendirildi ve ön elemeyi geçen 4 bin 85 girişimin 2 bin 139’uyla online görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucunda kısa listeye kalan 428 girişimin 100’ü ise Startup İstanbul’a katılmaya hak kazandı.

- Advertisement -

Pek çok farklı alanda geleceğin teknolojilerini yaratma hedefiyle yola çıkan bu 100 girişimci, iki günlük eğitim ve aşamalı elemeler sonunda dünya devlerinin dikkatini çekebilmek ve finalde yer alabilmek için ter döktü.

İki gün sonunda 100 startup arasında finale kalan 15 girişim, 10 Ekim Pazartesi günü Startup İstanbul Konferansı’nda MEF Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğünde ürünlerini, ekiplerini ve iş modellerini yatırımcılara, katılımcılara ve canlı internet yayını aracılığıyla dünya çapındaki binlerce izleyiciye anlatma fırsatını yakaladı.

Rubicon VC Ortağı Andrew Romans, Y Combinator Ortağı Adora Cheung, Abraaj Capital Müdürü Omar Syed ve 500 Startups Istanbul Ortağı Rina Onur’dan oluşan jüri, finale kalan 15 girişim arasından en iyi üç girişimi seçti. Değerlendirme sonucunda Ürdün’den CashBasha birinci, Türkiye’den Innovera Labs ikinci ve Yunanistan’dan Pobuca ise üçüncü oldu.

CashBasha, gelişen pazarlardaki müşterilerin yabancı e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş deneyimlerini kolaylaştırırken Innovera Labs, giderek artan ve gelişen siber saldırılara karşı otomatik savunma sunuyor. Pobuca ise kullanıcılara, iş bağlantılarına masaüstü veya akıllı telefonlarından erişmelerine ve bu bağlantıları iş arkadaşları ile paylaşmalarına imkan tanıyor.

CashBasha’nın söylemi aslında çok basit: Amazon.com’dan alışveriş yapın, ödemeyi ise nakit yapın. Online ödeme sistemleri ile sorun yaşayan, bu sistemlere güvenmeyen, o sırada bir banka kartına erişimi olmayan veya online ödeme sistemlerini bulunduğu bölgede kullanamayan tüketicilerin e-ticaret ile alışveriş yapabilmesi sağlanmış. CashBasha sitesi üzerinden Amazon’da arama yapılıp her zamanki gibi alışveriş yapılıyor. Ödeme noktasında bir CashBasha temsilcisi hemen tüketici ile irtibata geçip, ürünün nereye ve kime teslim edileceği bilgilerini sizden alıyor. Gerisine ise tüketici karılmıyor. CashBasha ürünü tüketicinin belirttiği noktaya getiriyor, tüketici görevliye parasını ödüyor. Süreç aslında çok basit.

Pobuca, içinde bulunduğumuz dijital çağda hala bir türlü kurtulamadığımız küçük (belki de büyük?) bir soruna odaklanmış: Kartvizitlere. Hala kartvizit alıp veriyoruz. Pobuca ise kullanıcının kendi iletişim bilgilerini, cep telefonundaki kontaklar ile doğrudan paylaşabilmesini sağlıyor. Uygulama, iletişim bilgilerini özellikle çalışma arkadaşları ile kolayca paylaşılabilecek şekilde tasarlanmış. Yani aslında LinkedIn’in en temel işlevini, kullanıcıların kontrolünde gerçekleştiriyor. İletişim bilgileri şirketlere göre gruplanabiliyor ve kategorize edilebiliyor.

Innovera Labs, gerçek hayatta evlerimize alarm takan, sitelerin kapısında bekleyen güvenlik şirketlerinin dijital versiyonu gibi çalışıyor. Şirketlere danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren Innovera Labs, aynı zamanda uzaktan veya yerel güvenlik operasyonları da yürütüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir