Techinside Google News
Techinside Google News

Tedarik zinciri sorunları eski yöntemlerle çözülemez

IDC’ye göre tedarik sıkıntısı, siber güvenlik tehditleri ve çalışanların dijital becerilerinin eksikliği üreticilerin karşılaştığı en önemli üç zorluk arasında yer alıyor.

IDC’ye göre tedarik sıkıntısı, siber güvenlik tehditleri ve çalışanların dijital becerilerinin eksikliği üreticilerin karşılaştığı en önemli üç zorluk arasında yer alıyor.

Yakın tarihli bir McKinsey araştırması, son 12 ayda şirketlerin kritik ürün envanterlerini artırarak, hammaddelerin ikili kaynağını uygulayarak ve tedarik zinciri boyunca envanterlerini artırarak tedarik zinciri kesintilerine tepki verdiğini ortaya koydu.

- Advertisement -

Bu durumu çözmek veya en azından önemli ölçüde iyileştirmek için, stokları artırmak veya çok kaynaktan tedarik sağlamak gibi geleneksel yaklaşımların çok ötesine geçmeliyiz. Bu eski yaklaşımlar sorunu uzatıyor bile denilebilir. Kuruluşlar bu adımları attıkları için tedarik zinciri risklerini kontrol altına aldıklarını varsaymamalıdır. Günümüzün küresel ekonomisinde, tedarik zincirleri OEM’lerinkine benzer sorunlarla karşı karşıyadır. Uzun vadede, dağıtılmış tedarik zinciri ağındaki minimum güvenlik stokları dünyasında envanter artışları sürdürülebilir değildir. Kuruluşlar ayrıca fiziksel envanterlere bağlanan finansal kaynakları en aza indirmeye öncelik vermeye devam ediyor.

Tedarik zinciri esnekliğinin etkinleştiricisi olarak dijital teknolojinin kullanılması kaçınılmazdır. Tedarik zinciri dijital platform ağları bir süredir mevcuttur. Ancak bu tür sistemlerin etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan şey, güvenilir verilerin varlığıdır. Kuruluşlar ne kadar çok veri paylaşır ve ağa aktif olarak katılırsa, sonuçların şeffaflığı, esnekliği ve sürdürülebilirliği o kadar fazla olur.

IDC, 2024’te uzun vadeli tedarik zinciri karlılığını iyileştirmek için küresel tedarik zincirlerindeki üreticilerin yüzde 70’inin sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomi iş modellerini desteklemek için yazılım araçlarına yatırım yapacağını tahmin ediyor. IDC, 2025’te kuruluşların yüzde 60’ından fazlasının bağlı üretim ihtiyaçlarını destekleyebilecek akıllı özel uygulamalar oluşturmak için düşük kodlu platformlara ve araçlara güveneceğini tahmin ediyor. Düşük kodlu araçların kullanımının, uygulama devreye alma maliyetlerini/zamanını üçte bir oranında azaltması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir