Techinside Google News
Techinside Google News

Toshiba otomotiv fotorölesi tanıttı

Toshiba otomotiv fotorölesi ile kontrol ve anahtar tarafını güvende tutacak. Yeni fotoröle 900 V’a kadar çıkış voltajına dayanabiliyor.
- Advertisement -

Toshiba, 900V’a kadar çıkış voltajına dayanabilen yeni bir otomotiv fotorölesi tanıttı. Japon elektronik devi, 900V’a kadar dayanabilen TLX9152M otomotiv fotorölesini piyasaya sürdü. Bu fotoröle, yüksek voltajlı otomotiv aküleri için tasarlandı ve bir SO16L-T paketinde geliyor. Toplu sevkiyatlar Ağustos ayının sonunda başlayacak.

Fotorölelerde, kontrol tarafı ve anahtar tarafı yalıtımla ayrı tutuluyor. Bu kurulum, rölenin AC hattına veya farklı zemin seviyelerine sahip ekipmanlara bağlı anahtarları güvenli bir şekilde kontrol etmesini sağlıyor.

Toshiba otomotiv fotorölesi

Şirket, daha fazla insanın elektrikli araçları kullanmasını sağlamanın anahtarının daha hızlı şarj ve daha uzun sürüş menzilleri olduğunu ve her ikisinin de daha iyi pil sistemi verimliliğine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bu nedenle, pil yönetim sistemleri (BMS), pilin şarj durumunu izleyerek ve pil ile araç arasında güvenli yalıtım sağlayarak daha iyi pil verimliliği elde etmeye yardımcı oluyor. Yüksek voltajları işleyen BMS için, bu verimliliği ve güvenliği korumak için elektriksel olarak yalıtılmış fotoröleler kullanılıyor.

Şirketin açıkladığı gibi, pil sistemlerinde kullanılan fotoröleler genellikle sistem voltajının yaklaşık iki katını idare etmelidir. 400V’luk bir sistem için bu, fotorölenin 800V’un üzerinde dayanması gerektiği anlamına geliyor.

Şirket bir basın bülteninde: “Bu göz önüne alındığında, 400V’luk bir sistem için 800V’un üzerinde bir çıkış dayanım voltajı gereklidir. Toshiba’nın yeni ürünü, 900V’luk bir çıkış dayanım voltajı / besleme voltajına sahip olduğundan 400V sistemler için uygun” dedi.

Japon şirket, Toshiba’nın 1500V TLX9160T’si gibi SO16L-T paketinde bulunan TLX9152M’nin devre kartı tasarımını basitleştirdiğini ekledi. Fotoröle, Toshiba’nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü en son ürünlerden biri. Birkaç ay önce, Japon devi, iki başka şirketle birlikte, yeni nesil SCiB pillerle çalışan bir prototip elektrikli otobüs piyasaya sürdü. Aşırı uzun ömürleriyle bilinen bu yeni piller, sadece 10 dakikada %80’e kadar şarj edilebilir. Tamamen elektrikli, hibrit, hafif ve ağır araçlar için uygun olan bu enerji depolama cihazı, hem sermaye harcamalarını hem de işletme maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir