Techinside Google News
Techinside Google News

Türk yöneticiler İngilizlerden daha hevesli

Zenium’un İngiltere ve Türkiye’de yaptığı araştırmaya göre Türkiye’deki yönetim kurulları ve üst düzey yöneticiler, İngilizlerden çok daha bilinçli ve aktif.

Günümüzde hızlı rekabet dünyasında, kurumları teknolojinin desteğiyle bir adım öne geçiren veri merkezleri, esneklik, iş sürekliliği ve modernleşme açısından da büyük önem taşıyor. Bu nedenle veri merkezleriyle ilgili ülkemizi de içeren bir araştırma gerçekleştiren dünyanın lider veri merkezi yatırımcılarından Zenium Technology Partners, raporun çarpıcı sonuçlarını paylaştı.

Türkiye ve İngiltere’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren, 250’den fazla çalışana sahip şirketlerin kıdemli BT profesyonellerinin katıldığı ve “Modernleştirme Motivasyonu” olarak adlandırılan bu çalışmaya göre, BT profesyonellerinin yüzde 94’ü gibi çok büyük bir kısmı, kurum içinde veri merkezi yapılandırılmasının teknolojik açıdan demode olduğunu düşünüyor. Yine bu katılımcıların sadece 20’de 1’i (yüzde 5), bu veri merkezlerinin teknolojik açıdan önde ve rekabetçi olduğu kanısında…

- Advertisement -

İşyerlerinde günlük operasyonların sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesinin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini düşünen bu uzmanlar, veri merkezlerinin sürekliliği konusunda da endişeli. Araştırmaya katılan her 10 yöneticiden 1’i (yüzde 10), veri merkezlerinin sürekliliğinin sağlanması için komple bakıma ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor. Buna karşılık veri merkezlerinde kullanılan teknolojinin güncel olmadığını iddia edenlerin oranı da oldukça yüksek; yüzde 41 oranında. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 5’i, veri merkezlerini rekabetçi ve son teknolojiyle donatılmış olarak tanımlıyor.

Zenium Technology Partners CEO’su Franek Sodzawiczny
Zenium Technology Partners CEO’su Franek Sodzawiczny

“Talep arzdan hızlı yükseliyor”

Bu önemli araştırmayla ilgili açıklama yapan Zenium Technology Partners CEO’su Franek Sodzawiczny; “Geleceğin ihtiyaçlarıyla bugünkü kaynaklar arasındaki kopukluk endişe verici. Günümüzde büyük veriyi yönetmek için yükseltilmiş depolama ve işlem gücüne olan talepte büyük bir artış yaşanıyor. Önümüzdeki dönemde bu talebin daha da yükseleceğini öngörüyoruz” diyor. “Buna karşılık şirketler ne yazık ki veri merkezlerine yapılacak temel yatırımların ne kadar önemli olduğunu henüz tam olarak kavrayamadı” diyen Sodzawiczny sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Burada bahsedilen sadece BT departmanlarının bütçesini artırmak değil… Dijital dünyadaki operasyonların verimli bir şekilde ilerlemesi için doğru sistemlerin ve altyapıların kullanılmasını sağlamak da önemli. Geçen yıl Gartner tarafından gerçekleştirilen veri merkezi yatırımı araştırması da bizim çalışmamıza paralel sonuçlar sunuyor. Bu araştırmaya göre de katılımcıların 3’te 2’si modernizasyon projelerini planladıklarını ve bu projelerin yüzde 70’ten fazlasına bütçe tahsis edildiğini söylüyor. Şirket içinde altyapı modernizasyon ve güncelleme projesi hazırlayan yüzde 87’lik bir kesim ise veri merkezi tesisleriyle ilgili hayata geçirilecek projeler hazırladığını belirtiyor.  Bu olumlu bir işaret olarak görünebilir ancak bizim araştırmamıza katılan profesyonellerin tamamına yakınının (yüzde 94) veri merkezlerinin demode olduğunu belirtmesi, geleceğe sağlam adımlar atmak için modernizasyonun ilk öncelik olarak kabul edilmesi gerektiği konusunda daha ikna edecek çok iş insanı olduğunu gösteriyor.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir