Techinside Google News
Techinside Google News

TÜSİAD Mesleki ve Teknik Liselerde Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesi kapanış etkinliği gerçekleştirildi

Proje kapsamında Kocaeli ve İstanbul’dan katılan dört meslek lisesinden seçilen öğretmenler yüz yüze ve çevrim içi eğitimler aldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜSİAD arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamında, Dow ana desteğiyle ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin yürütücülüğünde “TÜSİAD Mesleki ve Teknik Liselerde Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesi”hayata geçirildi. Proje kapsamında Kocaeli ve İstanbul’dan katılan dört meslek lisesinden seçilen öğretmenler yüz yüze ve çevrim içi eğitimler aldı, ardından program yürütücüsünün koordinasyonunda ders planları ve projeler hazırlandı. Bu kapsamda yapılan çalışmaların paylaşılması ve STEM konusunun öneminin vurgulanması amacıyla bugün Koç Müzesi’nde proje kapanış etkinliği düzenlendi.

Çağdaş yöntem ve teknolojilere ihtiyaç var

- Advertisement -

 TÜSİAD STEM Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın açılış konuşmasında şunları söyledi: Gençlerimizi geleceğe hazırlarken öğrenciyi odağa alan, öğretmeni güçlendiren, çağdaş yöntem ve teknolojilerden yararlanan bir eğitim anlayışına ihtiyacımız var.  STEM eğitiminin ve STEM işgücünün önemine dair özel sektör, kamu, eğitim camiasındaki farkındalığı yükseltmek için konferanslar düzenledik, yayınlar yaptık. Son dönemde ise, okulöncesinden yükseköğretime kadar farklı yaş gruplarından çocuklar ile gençlere ve öğretmen eğitimine yönelik projelerimizi hayata geçirdik.”

Öğrencileri yarının ekonomisine katkı sağlayan aktörler olarak görüyoruz
 Ana destekçi Dow adına Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu şunları ifade etti: Türkiye’de fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat (STEM+A) alanlarında eğitimin geliştirilmesini destekleme hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, 2017 yılından beri TÜSİAD STEM+A projesine ana sponsorluk desteği sağlıyoruz. 2018-2019 eğitim yılı süresince yürütülen Mesleki ve Teknik Liselerde Sanayi 4.0 için STEM Eğitimi Projesiyle eğitim alan ve okullarında öğrencileriyle birlikte yenilikçi projelere imza atan öğretmenlerimizi, yarının ekonomisi ve sanayisinin temeline katkı sağlayan birer aktör olarak görüyoruz. “

 Yaratıcılık ve yenilikçilik fark yaratmamıza katkı sağlayacak unsurlar

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masası Eş Başkanı Serkan Sevim ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Bilgi temelli ekonomide, “bilgi”yi üretecek ve kullanacak bireylerin gerekli becerilere sahip olması büyük önem taşıyor. Bu becerilerin başında ise, “STEM”, yani fen, teknoloji, mühendislik ve matematik geliyor. Temel bilimler ve mühendislik mezunlarına olan talep her gün daha da artıyor. Yaratıcılık ve yenilikçilik; fark yaratmamızı sağlayacak, ülkemize rekabet avantajı kazandıracak en önemli unsurlar. Dinamik genç nüfusumuza analitik ve eleştirel düşünme yeteneğini kazandırarak, problem çözme, yabancı dil becerilerini geliştirerek ilerlememiz mümkün olacak. Bu nedenle hata yapmaktan korkmadan, sorgulayan, merak eden ve daha da önemlisi hayal edebilen gençleri yetiştirmemiz başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepimizin görevi ve misyonu olmalı.”
 
 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir