Techinside Google News
Techinside Google News

Bulut kurumsal mesajlarınızı koruyabilir mi?

Güvenlik açısından en kırılgan servis olarak kabul edilen e-Postayı daha güvenli yapmanın yolu bulut olabilir. Ama doğru soruyu mutlaka sormak gerekiyor.

Güvenlik, günümüzün ana konu başlıklarından biri. Yapılan araştırmalar, çalışanların yarıdan fazlasının (% 68) farkında olmadan kritik kurumsal bilgilerin istenmeyen kişilerin eline geçmesine katkı sağladıklarını ortaya koyuyor.  Ayrıca kimlik hırsızlığı, kurumsal güvenlik ihlali gibi tehditler artık saldırganların doğrudan hedefleyerek gerçekleştirdikleri eylemler haline dönüşüyor.

Günlük iletişimde vazgeçilmez bir şekilde kullanılan elektronik posta, halen en fazla kırılganlık yaşanan çözümlerin başında geliyor. Güvenlik uzmanları günümüzde en kolay sızılabilen uygulama olarak e-postayı gösteriyor. Dolayısıyla uzmanlar, devletlerin hemen herkesin elektronik posta iletilerini okuyabildiğini varsayıyor.

- Advertisement -

encrypting_data

Kriptolama ciddi koruma sağlıyor

Peki, bir çözüm bulunabilir mi? Kriptolama, uzmanların üzerinde uzlaştıkları koruma yöntemi. Böylelikle, şifrelenen iletinizi ancak hedefteki kişi, uygun okuyucu koduna sahip olması halinde okuyabiliyor. Dolayısıyla, üçüncü göz her kim olursa olsun iletinize gözucuyla bile bakamıyor.

Virtru Chrome ya da Firefox tarayıcısına eklenebilen, bulut tabanlı, kriptolama çözümü olarak karşımıza çıkmakta. Gmail, Yahoo ve Hotmail gibi web tabanlı e-postalarla ve hatta iOS ile Android mobil işletim sistemleriyle uyumlu çalışması Virtru’ya yoğun ilgi ile karşı karşıya. İletileri tarayıcı üzerinde kriptolayan InfoEncrypt,  ya da benzeri bir şekilde işleyen SafeMess  değerlendirilebilecek diğer alternatifler arasında yer alıyor.

İşletmeler için ne anlama geliyor?

Son yıllarda yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanan bulut teknolojileri yeni güvenlik parametrelerini de beraberlerinde getiriyor. Bundan dolayı, işletmelerin pazarda yaşanan gelişmeleri yakından takip etmesi ve uygun çözümleri bünyelerine adapte etmeleri güvenlik kaygılarının çok daha az yaşanması anlamına gelebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta; internetin doğasından kaynaklanan güvenlik alıklarını kapatmak için yine internet servislerine güvenmenin ne kadar doğru olduğu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Şunu unutmamalıyız : Veriler, birbaşka ülkede bir başka binada ve HDD/USSHD’de aynen durmasına onay veriyoruz. Kullanıyorsak.. Güvenliği düşünemiyorum bile. Bu durum için aylık/yıllık para veren tineyse hiç değinmiyorum. Potansiyel mudiler. Tartışmasız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir