Techinside Google News
Techinside Google News

Güneş enerjisi ucuzlamaya devam ediyor

Hava kirliliği konusunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri olan Çin, son yıllarda yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Çin’de güneş enerjisi, şebeke elektriğinden daha ucuz hale geldi.

Güneş enerjisi şebeke elektriğinden ucuz

Nature Energy dergisinde, son yılların yükselen trendi olan güneş enerjisinin bugünkü konumu hakkında bir araştırma yayınlandı. Yayınlanan araştırmada, hava kirliliği ile mücadele için yenilenebilir enerjiye yönelen Çin ele alındı. Çin’de 344 ilde yapılan araştırmada, bu şehirlerin dörtte birinde güneş enerjisiyle üretilen elektrik enerjisi, kömür gibi fosil yakıtlardan elde edilen enerjiden daha ucuz hale geldiği belirtildi.

- Advertisement -

 

Güneş enerjisiyle üretilen elektriğin daha ucuz hale gelmesiyle, lisanssız elektrik üretiminde de önemli bir artış yaşandı.

Hatta Çin Hükümeti Haziran 2018’de, aşırı kapasite ve ölü yatırım olma potansiyeli nedeniyle, teşvik ve destek sağlamayı bıraktı. Ancak Çin’de güneş panellerinin ucuz olması nedeniyle, bireysel tüketiciler ve üreticiler güneş enerjisine yönelmeye devam ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir