Techinside Google News
Techinside Google News

Hibrit araçlar yoğun eleştiri alıyor

Avrupa’da hibrit araçlar yoğun eleştiri alıyor. Markaların, belirttikleri emisyon değerlerinde araç çıkarmadıkları belirtiliyor.

Avrupa’da çevreci kuruluşlar tarafından hibrit araçlar yoğun eleştiri alıyor. Markaların, söz verdikleri emisyon değerlerinde araç çıkarmadıkları belirtiliyor.

Hibrit araçlar eleştiri altında

Elektrikli ve hibrit araçlarla daha temiz bir gelecek hedeflenirken, bir yandan da bu konuda eleştiriler geliyor. Özellikle de şarj edilebilir hibrit araçlar şu anda eleştirilerin odağı haline gelmiş durumda.

- Advertisement -

Avrupa’da sürdürülebilir ulaşım için çatı görevi gören Transport and Environment (T&E) yeni bir çağrıda bulundu. Transport and Environment tarafından hibrit araç üreticilerinin söz verdikleri emisyon değerlerinde durmadıkları, bu değerlerin belirtilenden çok daha yüksek olduğu belirtildi.

T&E bu çağrısında Emissions Analytics tarafından yapılan bağımsız testleri ele alıyor. BMW X5, Volvo XC60 ve Mitsubishi Outlander PHEV yapılan bu testlerde emisyonun söylenenden çok daha fazla olduğu görülüyor. Örneğin bataryanın tamamen dolu olduğu sürüş koşullarında belirtilenden yüzde 28 ila 29 daha gazla emisyon değeri görüldü. Bataryanın boş olduğu durumda ve bataryanın şarj olduğu durumda bu emisyon farkının 8 ila 12 kat daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Şarj edilebilir hibrit araçlar, şu anda tamamen elektrikli veya elektrikli destekli araçlar arasında yüzde 50’lik satış payına sahip. T&E ise Avrupa’da ülkelerin hibrit araçlar için yaptıkları teşviklerin kaldırılması yönünde çağrıda bulunuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir