Techinside Google News
Techinside Google News

Türk mühendislerden açık kaynak kodlu teknoloji devrimi!

Yerli teknoloji şirketi Bulutistan, IDC Turkiye Cloud & Datacenter Summit 2020’de geliştirdiği yeni teknolojilerini duyurdu. Yapılan açıklamada açık kaynak kodlu yazılımlar kullanarak geliştirilen yeni teknolojilere dair detaylar paylaşılırken Türk mühendis ve yazılımcıların gücüne vurgu yapıldı.

Bulut teknolojileri dünyasının önemli oyuncuları arasında yer alan Bulutistan, 9 Aralık’ta düzenlenen IDC Turkiye Cloud & Datacenter Summit 2020’de açık kaynak kodlu yeni teknolojilerini duyurdu. Yerli teknoloji şirketi, Türk mühendisler eşliğinde “konteyner teknolojileri”, “docker teknolojileri” ve “kubernetes teknolojileri” üzerinde yaptığı çalışmalar ile bulut servislerine yenilerini ekledi.

- Advertisement -

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bulutistan Kurucu Ortağı Orçun M. Özalp, “Açık kaynak kodlu teknolojiler kullanarak geliştirdiğimiz yenilikçi bulut servislerimizi ve arkasında desteğini veren Türk mühendislerimizin gücünü hep birlikte ülkemiz için değere dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bundan onur duyuyoruz.” dedi.

Rehberlik ettiği 5 firmaya ödül

Bulutistan, IDC Turkiye Cloud & Datacenter Summit 2020 etkinliğinde pek çok ödülün de kaynağı oldu. Yerli teknoloji şirketinin birlikte çalışarak dijital dönüşüm yolculuğuna rehberlik ettiği Mavi, Diversey Kimya, Anel Group Türk Kızılay ve Trio Mobil Bilişim Sistemleri olmak üzere 5 firma ödül aldı. Altyapı ve Platform kategorisinde Diversey Kimya ve Anel Group üçüncülük, Cloud Cost Efficiency kategorisinde Mavi ikincilik, Yazılım kategorisinde Trio Mobil Bilişim ikincilik ve Özel Bulut kategorisinde Türk Kızılay ikincilik ödülü aldı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir