Techinside Google News
Techinside Google News

Lidya Grup son çeyrek raporunu açıkladı

Lidya Grup, 2012 yılında çoklu marka stratejisini açıkladıktan sonra son 4 yılda büyüme rekoru kırdı.

Son on yılda katlamalı büyüyen ve güçlü finans yapısıyla dikkat çeken Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz’e göre başarısının arkasında yatan “yerel yapılanma modeli”  Türkiye genelinde beş Bölge Müdürlüğü ve bayii ağı ile  hizmet veren Lidya Grup, bölgelerinin bulunduğu Ticaret Odaları’na kayıtlı olma ve yatırımını o bölgeye yapma prensibiyle hareket ediyor.

2014 yılı son çeyreğinin geçmiş dört yılın en başarılı çeyreği olduğunun altını çizen Öz “Hedef ciromuzun yüzde 35’ini son çeyrekte yaptık. Başarımızı Anadolu’ya yaptığımız yatırıma borçluyuz. İstanbul’dan sonra 2014 yılının en başarılı şehri ise cirodaki payını yüzde 19’lara çıkaran İzmir oldu” dedi.

- Advertisement -

“Biz küresel kurallara göre strateji belirleyen yerele uygun taktiklerle iş geliştiren finansal yapısı güçlü yüzde 100 Türk sermayeli bir firmayız” diyerek Anadolu genelinde kurduğu satış ve servis ağına dikkat çeken Bekir Öz “Gücümüzü sahip olduğumuz güçlü markalar kadar,  başarılı organizasyon yapımız ve yetişmiş insan kaynağımızdan alıyoruz” dedi.

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen ya da geçmişte iş yapmış global firmalara seslenen Bekir Öz,“Markanın güçlü olması kadar arkasındaki servis ağı da bir o kadar güçlü olmalı. Yeni nesil girişimciler iki şeye dikkat ediyor: Kullanım maliyeti ve servis gücü. Kendisine doğru çözümü sunacak ve yanında yürüyecek hizmet firmasını bulduğunda korkmadan her türlü yatırıma imza atıyor” dedi.

Türkiye genelinde hizmet veren Lidya Grup, bölge merkezlerinin bulunduğu illerin Ticaret Odası’na kayıt olma ve yatırımını o bölgeye yapma prensibiyle hareket ediyor. Hangi ürünü satarsanız satın o bölge insanını tanımanın önemine vurgu yapan Öz “Değil Avrupa’da bir şehirden İstanbul’dan bile Anadolu’yu yönetemezsiniz. O bölgenin içinde faaliyette bulunarak, ticaretine katkı sağlamalı, insanına yatırım yapmalısınız. Bizim misyonumuz, sektörün geleceğine katkı sağlayan ve uzun soluklu bir iş sürecinin etkin yöneteni olmak. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi.

Avrupa’da yaşanan krizlere, Türkiye içindeki seçim sürecinin yarattığı dönemsel durgunluğa rağmen 2014 yılını %20 büyüme ile kapatacak olan Lidya Grup 2015 yıl sonu hedefini ise yüzde 35 büyüme olarak açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir