Techinside Google News
Techinside Google News

ABD ve AB, alternatif arayışında yapay zeka kullanacak!

Avrupa Birliği ve ABD, yarı iletken üretiminde yaygın olarak kullanılan kimyasallara alternatif bulabilmek için yapay zekaya başvuracak.

Yapay zeka kullanımına işaret eden bir taslak açıklama, bu hafta Belçika’nın Leuven kentinde düzenlenen ABD-AB ortak Ticaret ve Teknoloji Konseyi’nde varılan sonuçların bir kısmını oluşturuyor.

Açıklamada, “Çiplerde per- ve poliflorlu maddelerin (PFAS) kullanımına alternatifler konusunda araştırma işbirliği fırsatlarını belirlemek için çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz.” deniyor.

- Advertisement -

Örneğin, yarı iletken üretiminde PFAS’ın yerini alacak uygun malzemelerin keşfini hızlandırmak için yapay zeka kapasitelerinin ve dijital ikizlerin kullanımını araştırmayı planlıyoruz.”

Bazen kalıcı kimyasallar olarak da bilinen PFAS, hem ABD’de hem de Avrupa’da kirlilikle ilgili endişelerin merkezinde yer alıyor. Çok çeşitli endüstriyel uygulamalara sahipler ama aynı zamanda vücudumuzda, yiyecek ve su kaynaklarında da ortaya çıkıyorlar ve adlarından da anlaşılacağı gibi çok uzun süre parçalanmıyorlar.

AB, Çin’den gelen eski çiplerin risklerini gözden geçirirken ABD’ye katılmayı tartışıyor

Eski yarı iletkenler olgun veya düşük kaliteli çiplerdir ve küresel ekonominin her yerinde gerekliler. Çin, arzını artırmak için fabrikalara yatırım yaptı ve Atlantik’in her iki yakasında da bunun piyasayı bozabileceği veya kritik bağımlılıklara yol açabileceği yönünde endişeler var.

Hindistan'

Taslak açıklamada, ‘Uygun olduğu takdirde, gizli olmayan bilgileri ve piyasa dışı politikalar ve uygulamalar hakkında piyasa istihbaratını toplamaya ve paylaşmaya devam etmeyi, planlanan eylemler konusunda birbirini danışmaya ve küresel yarıiletkenler için bozulma etkilerini ele almak için ortak veya işbirlikçi önlemler geliştirmeye bağlı kalmayı niyet ediyoruz.’ deniliyor.

TTC’nin bir parçası olarak, AB ve ABD, tedarik zinciri kesintilerini belirlemeyi amaçlayan erken uyarı mekanizmasında işbirliklerini üç yıl daha uzatmayı ve yarıiletken sektörüne sağlanan kamu desteği hakkında bilgi paylaşımı mekanizması için bir süre daha işbirliği yapmayı hedefleyecekler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir