Techinside Google News
Techinside Google News

Boeing uçan arabaları Asya’ya getirecek!

Boeing uçan arabaları Asya’ya getirerek önemli bir kilometretaşını geride bırakmak istiyor. Boeing, Japonya’da ofis açarak önemli bir adım attı.

Boeing, 2030 yılına kadar uçan arabaları Asya’ya getirmeyi hedefliyor. ABD’li uçak üreticisi yerel Ar-Ge’yi artırmak için Japonya’nın Nagoya’sında ofis açtı. ABD’li uçak üreticisi Boeing, 2030 yılına kadar Asya’da uçan araba işine girmeyi planlıyor ve araçların bölgenin trafiğin sıkışık olduğu şehirlerde sağlayabileceği hızlı, kısa mesafeli seyahat talebini karşılamayı planlıyor.

Boeing uçan arabaları için hedefe odaklandı

Şirket, yan kuruluşu Wisk Aero’da elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçları geliştiriyor. Uçak, eVTOL gemileri arasında nadir görülen otonom teknolojiyi benimseyecek. Plan, Asya’ya açılmadan önce ilk olarak ABD’de sertifika almaktır. Boeing’in uçağı eVTOL taşımacılık hizmetleri sağlamayı amaçlayan şirketlere satıp satmayacağı veya hizmetleri kendisi mi işleteceği de dahil olmak üzere Asya işinin ayrıntıları gelecekte tamamlanacak. Boeing şu anda Japonya da dahil olmak üzere ilk Asya pazarını seçiyor.

- Advertisement -

Japonya’da yerli girişim SkyDrive ve Alman Volocopter’ın 2025 Osaka Dünya Fuarı’nda hava taksi hizmetleri sunması planlanıyor. Boeing Nagoya’da bir araştırma ve geliştirme üssü açtı. İlk olarak 2022 yılında Japonya’da Ar-Ge faaliyetlerini başlatan şirket, şimdiye kadar başka şirketlerden alan kiralıyordu.

Yeni Nagoya üssü, şirketin Avustralya, Güney Kore ve Hindistan’daki lokasyonlardan sonra ABD dışındaki yedinci Ar-Ge tesisi. Citron, yakıt hücreleri veya elektrikli araçlar konusunda deneyimi olan otomobil üreticileriyle potansiyel işbirliğinin sinyalini verdi. Otomotiv sektörü, Nagoya çevresindeki Chubu bölgesinde önemli bir endüstri. Boeing Japonya Başkanı Will Shaffer, Aichi vilayetindeki ve komşu Gifu vilayetindeki tedarikçilerin varlığı da dahil olmak üzere Nagoya’daki üs operasyonlarının avantajlarına dikkat çekti. Boeing için önemli parçalar üreten Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries ve Subaru’nun yakınlarda fabrikaları var.

Shaffer: “Bu bölgedeki bir diğer gerçek fırsat da yeteneğe erişimdir ve çok iyi yetenekleri bulmak ve onlara erişmek için Nagoya Üniversitesi’nin yanı sıra diğer yerlerle de çok yakın ortaklıklar kurduk” diye ekledi. Boeing şu anda Japonya’da 12 ülkeden 27 Ar-Ge personeli istihdam ediyor ve gelecekte bu sayıyı 50 civarına çıkarmayı planlıyor. Şirket, Nagoya üssünü uçak tasarımı ve üretimi, sürdürülebilir havacılık yakıtı ve hidrojen yakıt hücreleri için dijital araçlar geliştirmek amacıyla kullanacak. Ayrıca, geri dönüşüm teknolojisi ve üretim kapasitesini artırma yöntemleri de dahil olmak üzere uçak gövdelerinde kullanılan kompozit malzemeleri ve fabrika robotlarını da araştıracak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir