Techinside Google News
Techinside Google News

Dokuzuncu Gezegen bulundu mu?

Göbilimciler Dokuzuncu Gezegen için yeni kanıtlar toplamayı başardı. Peki gerçektende Dokuzuncu Gezegen bulundu mu?

Gökbilimciler Dokuzuncu Gezegenin gerçek olduğunu gösteren ek kanıtlar topladı. Gökbilimciler, güneş sistemimizin sınırında gizemli bir gezegenin varlığına işaret eden daha fazla kanıt keşfettiler. Konstantin Bogytin ve gökbilimcilerden oluşan ekibi, en son araştırmalarını, Neptün’ün ötesinde güneş sisteminin kenarında bulunan ve Dünya’nın 250 katından daha uzak bir mesafede Güneş’in etrafında dönen nesneler olan bir dizi trans-Neptün nesnesine dayandırdı. Peki Dokuzuncu Gezegen bulundu diyebilir miyiz?

Kanıtlarla Dokuzuncu Gezegen bulundu mu?

Gökbilimciler Dokuzuncu Gezegeni ararken genellikle bu cisimlere bakmazlar çünkü bunlar Neptün’ün yörüngesiyle etkileşime girer. Ancak Bogytin, hareketlerini daha iyi anlamak için özellikle bu nesnelere odaklanmaya karar verdi . Yakındaki dev gezegenler ve Samanyolu’nun Galaktik gelgiti dahil güneş sistemindeki diğer nesnelerin yörüngelerini nasıl etkilediğini görmek için bir dizi simülasyon yürüttü.

- Advertisement -

Uzun zamandır şüphelenilen ancak güneş sistemimizin eteklerinde yer aldığı henüz kanıtlanmış bir gezegen olan Dokuzuncu Gezegeni içeren modelin, gözlemlenen davranış için en iyi açıklama olduğu kanıtlandı. Bogytin, bunun mümkün olan tek açıklama olmadığını, yalnızca en iyi açıklama olduğunu ve bunun gerçekten var olduğuna dair şimdiye kadarki en güçlü istatistiksel kanıtı temsil ettiğini söyledi.

Plüton uzun süredir güneş sistemimizdeki dokuzuncu gezegen olarak kabul ediliyordu ancak 2006 yılında Uluslararası Astronomi Birliği tarafından cüce gezegen olarak yeniden sınıflandırıldı. Gökbilimciler yakın gelecekte daha da fazla yanıt alabilirler. Şu anda Şili’de inşaat halinde olan Vera C. Rubin Gözlemevi, daha fazlasının kilidini açma umuduyla gökyüzünü taramak için Eski Uzay ve Zaman Araştırması (LSST) adı verilen 1.5 metre genişliğinde optik lense sahip güçlü bir 3.2 gigapiksel kamera kullanacak. evrenin gizemleri. Aynı zamanda gökbilimcilerin güneş sistemimizdeki en uzak nesneleri daha iyi anlamalarını sağlayacak ve Dokuzuncu Gezegenin gerçek mi yoksa kurgu mu olduğunu belirlemeye yardımcı olacak. Yeni gözlemevinin Ocak 2025’te çevrimiçi olması bekleniyor.

Bogytin ve ekibi bulgularını şu anda arXiv açık kaynak deposunda bulunan “Düşük Eğimli Nesil, Dokuzuncu Gezegenden Neptün’ü Geçen TNO’lar” başlıklı bir makalede yayınladılar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir