Techinside Google News
Techinside Google News

Google fidye yazılım örneklerini analiz etti

Google fidye yazılım örnekleri ile bir çalışma yaptı. VirusTotal ile yürütülen çalışmaya göre, İsrail 2020'nin başından bu yana en fazla fidye yazılımı örneği paylaşan ülke oldu.

Google fidye yazılım örnekleri ile bir çalışma yaptı. VirusTotal ile yürütülen çalışmaya göre, İsrail 2020’nin başından bu yana en fazla fidye yazılımı örneği paylaşan ülke oldu.

Google fidye yazılım örnekleri üzerine çalıştı

Google, 140 ülkeden 80 milyon fidye yazılımı örneğinin incelenmesini gerektiren analizi yürütmek için siber güvenlik firması VirusTotal ile çalıştı.

- Advertisement -

Hazırlanan rapora göre, İsrail, Güney Kore, Vietnam, Çin, Singapur, Hindistan, Kazakistan, Filipinler, İran ve Birleşik Krallık, VirusTotal tarafından incelenen başvuruların sayısına göre en çok etkilenen 10 bölgeydi. İsrail daha yüksek sayıda başvuruya sahipti ve bu miktar, başlangıçtaki başvuru miktarına göre yaklaşık yüzde 600’lük bir artış gösteriyor. Rapor, o dönemde İsrail’in temel başvuru miktarının ne olduğunu belirtmedi.

2020’nin başından itibaren fidye yazılımı etkinliği, 2020’nin ilk iki çeyreğinde zirvedeydi ve VirusTotal bunu hizmet olarak fidye yazılımı grubu GandCrab’ın etkinliğine bağladı. VirusTotal, “GandCrab 2020’nin ilk çeyreğinde olağanüstü bir zirveye sahipti ve daha sonra önemli ölçüde azaldı. Hâlâ aktif, ancak taze örneklerin sayısı açısından farklı bir büyüklük sırasına sahip” dedi.

Temmuz 2021’de, 2021’in başında başlatılan bir fidye yazılımı operasyonu olan Babuk fidye yazılımı çetesi tarafından yönlendirilen önemli bir zirve daha yaşandı. Babuk’un fidye yazılımı saldırısı genellikle üç farklı aşamadan oluşuyor: İlk erişim, ağ yayılımı ve hedeflere yönelik eylem.

GandCrab, 2020’nin başından beri en aktif fidye yazılımı çetesiydi ve örneklerin yüzde 78,5’ini oluşturuyordu. GandCrab’ı sırasıyla yüzde 7,6 ve yüzde 3,1 ile Babuk ve Cerber izledi. Rapora göre, tespit edilen fidye yazılımı dosyalarının yüzde 95’i Windows tabanlı yürütülebilir dosyalar veya dinamik bağlantı kitaplıkları (DLL’ler) ve yüzde 2’si Android tabanlıydı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir