Techinside Google News
Techinside Google News

Hastaneler IoT ile daha akıllı hale geliyor

Hastaneler IoT ile daha akıllı ve daha güvenli hale geliyor. Sensör teknolojisi sağlayıcısı Cognosos, bu çalışmalarda kritik rol alıyor.

ABD genelindeki hastanelerde bu kış daha uzun bekleme süreleri görülecek. Yaşam bilimi analiz şirketi Airfinity, kabullerin 1.15 milyona ulaşacağını tahmin ediyor. Bu, pandemi öncesi virüs sezonunda gördüklerinin üç katından fazla.

Çoğu zaman bu gecikmeler, görünüşte sıradan bir sorundan, eksik tıbbi ekipmandan kaynaklanıyor. Ancak zincirleme etki önemli olabilir ve darboğazlara ve hasta gecikmelerine neden olabilir. Sağlık sektöründe süregelen personel sıkıntısı ve personele yönelik şiddet vakalarının arttığı göz önüne alındığında, bu sorunun ele alınmasının hem personel hem de hastalar açısından günlük operasyonlar üzerinde önemli etkileri olabilir. Sensör teknolojisi sağlayıcısı Cognosos’un baş ürün sorumlusu Adrian Jennings’e göre, IoT teknolojisindeki ilerlemeler bu sorunu çözerek tıbbi personelin ekipmanlarını gerçek zamanlı olarak bulmasına, izlemesine ve yönetmesine yardımcı olabilir.

- Advertisement -

Hastaneler IoT ile daha güvenli

Jennings: “Sağlık sektörü, çok sayıda hareketli parça içeren karmaşık kritik süreçlerin poster çocuğu olduğundan varlık izleme çözümlerini ilk benimseyenlerden biriydi. Cognosos, teknolojinin kesin, gerçek zamanlı veriler sağlamak için gereken çözümleri sunmada zaten başarısız olduğu bir noktada sektöre geldi” diyor. Daha önce kuruluşlar varlık izleme teknolojisini yalnızca büyük miktarda harcama yapmaya istekli olmaları durumunda kullanabiliyordu. Daha sonra, Bluetooth işletmelerinin farklı sektörlerde ortaya çıkmasıyla birlikte, düşük doğruluk düzeyleriyle de olsa kolaylıkla bir düzeyde varlık takibi ve operasyonel şeffaflığa ulaşmayı başardı.

Yapay zeka ve bulut bilişimin yükselişiyle birlikte Jennings, bu iki teknolojinin, yüksek maliyetlere yol açmadan fark yaratmak için gereken kesin, gerçek zamanlı verileri sağlamak üzere birleştirilebileceğini söyledi.              Cognosos, bir hastanenin koridorlarına Bluetooth işaretçileri yerleştirir ve ardından her odada olduğunuzda işaretçilerin nasıl ses çıkardığını konum etiketlerine öğretmek için yapay zekayı kullanıyor.

Jennings: “Odanın neresinde olduğunuzu bilmiyorum ama umurumda değil. Sadece Bluetooth kullanarak hangi odada olduğunuzu tam olarak biliyorum ve bunu çok az altyapıyla yapabiliyorum. Demek oyunun kurallarını değiştiren parça bu. Temel olarak berbat sensörleri makine öğrenimiyle muhteşem sensörlere dönüştürüyoruz” dedi. Şu anda hastaneler, cihazların düzenli olarak yanlış yerleştirilmesini önlemek için büyük miktarda tıbbi ekipman satın alıyor ancak Jennings, modelin sürdürülemez olduğunu ve varlık takibinin mantıklı bir çözüm olduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir