Techinside Google News
Techinside Google News

Olmazsa olmaz not alma uygulamaları

İş dünyasında artık not alma işlevi için kağıt kalem yerine, mobil cihazlar kullanılıyor. Dünyada en çok kullanılan ve en başarılı not alma uygulamaları ise şunlar...

İş dünyasının profesyonelleri, hatta öğrenciler, ev kadınları, gençler, emekliler… Toplumun her kesimi, mobil cihazların not almak için çok pratik olduğunu keşfetti. Ev kadınları alışveriş listelerini artık kağıt kalemle değil, mobil cihazlarıyla oluşturuyor. Öğrenciler derslerini dinlerken tahtaya yazılan notların fotoğrafını çekip, cep telefonlarındaki not alma uygulamasına ekliyorlar.

- Advertisement -

İş dünyası da bu alışkanlığı çoktandır keşfetmiş durumda. Toplantılarda notlar özel uygulamalar sayesinde cep telefonlarına alınıyor. Kartvizitler’in fotoğrafları çekiliyor ve OCR özelliği olan not alma uygulamalarında saklanıyor. Toplantıların, görüşmelerin ses kayıtları yine not alma uygulamalarında, görüşme notları arasına işleniyor. Kısacası not alma uygulamaları iş dünyasında hayatı çok kolaylaştırıyor. Peki ama hangi not alma uygulaması, size daha uygun?

 

1- Evernote

evernote-logo-elephant[1]Not alma camiasının süper yıldızlarından biri olan Evernote, bulut tabanlı, multiplatform bir uygulama. Dilediğiniz her cihazınızda açıp çalıştırabildiğiniz uygulamada notlarınız bulut üzerinde saklanıyor. Böylece iş yerindeki masanızda, masa üstü PC’den girdiğiniz notlarınıza, gece evinizde cep telefonunuzu karıştırırken ulaşabiliyorsunuz. Bir toplantı sırasında tabletiniz üzerinden kullandığınız Evernote uygulamasına aldığınız notları, ertesi gün bir iş yemeğinde iş arkadaşlarınızla konuşurken cep telefonunuz üzerinden açıp iş arkadaşlarınıza gösterebiliyorsunuz.

Uygulama hem ücretsiz olarak çalışabiliyor hem de dileyen kullanıcılar için yıllık 36 ve 70 TL’lik iki farklı sürümü bulunuyor. Ücretsiz versiyon neredeyse her ihtiyacı karşılarken, çok daha fazla yetenek isteyen kullanıcılar için, bireysel olarak veya şirket tarafından sağlanan ücretli versiyonlar da kullanıcılarını memnun ediyor.

Eğer Evernote kullanmaya karar verirseniz, Evernote’ın özel tarayıcı eklentisini de mutlaka kullanmalısınız. böylece bir web sayfasında dolaşırken, beğendiğiniz bir makale gördüğünüzde, sadece tarayıcıdaki Evernote tuşuna basarak makaleyi, HTML formatını koruyarak otomatik olarak alıp not defterinize yapıştırabiliyorsunuz. Aldığınız notları link haline getirip bu linkleri çevrenizle paylaşabildiğinizi de unutmayalım. Böylece, toplantı notlarınızı iş arkadşalarınıza kolayca gönderebiliyorsunuz.

 

2- Google Keep

keep_android_update[1]Google’ın bulut tabanlı not alma uygulaması Google Keep, Android cihazlarla üzerinde renkli, küçük hatırlatma notları yerleştirmek isteyenleri de mutlu ediyor. Notlarınızı küçük not kağıtları şeklinde organize etmenize imkan sağlayan Google Keep sayesinde, hatırlatıcılar/alarmlar kurabiliyorsunuz ve elbette Google ekosistemindeki diğer hesaplarınızdan içerik çekip alabiliyorsunuz.

 

 

3- Any.do

anydo[1]Any.do, zengin yeteneklere sahip “yapılacaklar listesi” oluşturmanıza imkan tanıyor. Bu listeler arasında alışveriş listeniz yer alabileceği gibi, üzerinde çalıştığınız proje için yapılması gerekenlerin listesi de yer alabiliyor. Yapılacaklar listesini notlar, ses ve görüntü kayıtları, fotoğraflarla zenginleştirebiliyorsunuz. Uygulamanın güzel bir yanı ise, “daha sonra aranacaklar” listesi oluşturmanıza izin vermesi. Cevap vermediğiniz ve daha sonra aramak üzere ertelediğiniz bir telefon görüşmeniz mi var, Any.do bu cevap verilmeyen aramayı sizin için sonra aranacaklar listenize ekliyor ve zamanı gelince de alarm çalarak sizi uyarıyor. Böylece önemli bir iş kontağınızı aramayı unutarak profesyonel ilişkilerinizi riske atma tehlikesinden kurtuluyorsunuz.

 

4- Wunderlist

all-platforms@2x[1]Yine bir yapılacaklar listesi sunan Wunderlist, hem ücretsiz hem de tüm işletim sistemlerinde çalışabilen bir mobil uygulama. Wunderlist sayesinde aldığınız notlar, yaptığınız listeler için hatırlatmalar da kurabiliyorsunuz ve uygulamanın güzel yanı, bu yapılacaklar listesinde sırası gelen adımı telefonunuzun kilit ekranında görebilmenizi sağlaması. Yani her defasında “şimdi ne yapacaktım” diye dönüp uygulamayı açmanıza gerek kalmıyor, uygulama sürekli telefonun kilit ekranında size gerekli hatırlatmayı yapıyor. Bu sayede, yoğun bir iş gününde, bir işe odaklanmışken, devam etmesi gereken bir diğer projedeki önemli adımları gözden kaçırma riski yaşamıyorsunuz. Dilerseniz, uygulamanın ücretli versiyonuna geçip, çok daha zengin özelliklere de ulaşabiliyorsunuz. Bunlar arasında notlarınıza PDF’ler, fotoğraflar, ses kayıt dosyaları eklemek gibi yetenekler de var. Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var, Wunderlist’in ücretli versiyonunda yaptığı işlerin çoğunu Evernote, ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:12

5G Teknoloji Kampüsü açıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir