Techinside Google News
Techinside Google News

Startup çalışanı olmak ya da olmamak

Startup, gençlerin başına beladır. Beladır, çünkü gelecek hayallerini planlamada, tekere çomak sokar.

Startup, gençlerin başına beladır. Beladır, çünkü gelecek hayallerini planlamada, tekere çomak sokar. Üniversiteyi bitirip iş hayatına atılma arifesinde ne kadar kolaydır oysa kurumsal bir şirkete kapak atmaya çalışmak. Maaş belli, görev belli, oh.

Ama işte, startupların cazibesi, sıfırdan bir hizmeti, ürünü, şirketi ayağa kaldırmanın tatmini yoktur kurumsal şirketlerde. Kurumsal tarafta hikaye yazılıp bitmiştir. Hikayede rol alan oyuncular bellidir. Bu şirketlerde özel sağlık sigortası, pozisyona göre özel araç ve başka yan haklar vardır ama, kendinin efendisi olma yoktur. Eğer ileride kendi işinizi kurmak isterseniz, bu konuda deneyim sağlayamazlar.

- Advertisement -

Bunu yalnızca biz söylemiyoruz. Önemli startup şirketlerin kurucuları da söylüyor. Örneğin Türkiye’nin önemli startup şirketleri arasında gösterilen Paraşüt’ün Kurucu Ortağo Sean Yu, “Belki ileride kendi şirketinizi kurmayı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle bir hedefiniz varsa bir startup’ta çalışmak belki de hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli tüm deneyimleri kazanacağınız yer olabilir. Bir startup’ta çalışmak, sıfır noktasındaki yeni bir ürünün ayağa kalktığını görmek gibidir. Startup organizasyonlarda dikey bir yapılanma olmaması, tüm çalışanların yöneticiler ile daha yakın temasta çalışabilmesine olanak tanıyor. Böylelikle şirketin hedefleri, karşılaşılan zorluklar ya da elde edilen başarılar, müşterilerle geliştirilen ilişkiler/deneyimler, tüm çalışanlar tarafından yakından tecrübe edilebiliyor. Startup çalışanları bir girişimin başlangıç safhasından itibaren tüm olgunlaşma evrelerine şahit oldukları için, ileride başarılı bir girişimci olmak için bulunmaz bir deneyim kazanmış oluyor” diyor.

Bir startup’ta çalışarak her gün yepyeni bir deneyim yaşayabilir, işinizle ilgili karşınıza çıkan zorlukları tek başınıza aşmak durumunda kalabilirsiniz. Öğrenmek ve kendinizi geliştirmek, zorunlu olduğunuz bir şey haline gelir. Bir Startup’ta çalışmak kesinlikle merdivenin basamaklarını daha hızlı çıkmanızı sağlıyor.

Bir Startup’ta birkaç yıl çalıştıktan sonra kendi girişimini kuran, pazara yeni bir ürün sunan birçok girişim görebiliyoruz. Ayakta kalabilen ve başarılı startup’lar çoğunlukla önceki kariyer hayatında startup ekosistemi içerisinde çalışmış bireylerden oluştuğunu görüyoruz. Girişimcilik ekosisteminin herhangi bir parçasında deneyim kazanmak, kesinlikle ileriki kariyer hedeflerini olumlu anlamda etkileyecektir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir