Techinside Google News
Techinside Google News

Raspberry Pi geri dönüşüm programını başlattı

Raspberry Pi geri dönüşüm programı ile kart üretimini rahatlatmak istiyor. Raspberry Pi, kartların geri dönüşümle üretimini hızlandıracak.

Raspberry Pi geri dönüşüm programı ile kart üretimini rahatlatmak istiyor. Raspberry Pi, kartların geri dönüşümle üretimini hızlandıracak.

Raspberry Pi geri dönüşüm planını duyurdu

Raspberry Pi 3 Model B, Pi 3 Model B+ ve Pi 4 modelleri için geri dönüşüm stratehisi başlatıyor. Bu cihazlar geri dönüştürülerek 12 ay garanti ile yeni kartlardan daha düşük bir fiyata tekrar satılcak.

- Advertisement -

Raspberry Pi’den Ashley Whittaker tarafından yayınlanan yeni bir blog gönderisine  göre, girişim  Temmuz ayında duyuruldu ve resmi olarak başlatıldı. OKdo, Raspberry Pi kartlarının çoğunu Galler’deki Teknoloji Merkezinde üreten ve kullanılmayan kartların yenileme için gönderileceği Sony ile ortaklık kurdu.

Program aracılığıyla gönderilen herhangi bir cihaz, yenilenmeden ve çevre dostu malzemeler kullanılarak yeniden paketlenmeden önce OKdo’ya göre Sony’nin fabrikasında orijinal Raspberry Pi standartlarına göre test edilecek. Raspberry Pi CEO’su Eben Upton, “2012’den bu yana 40 milyondan fazla Raspberry Pi bilgisayarı satıldı ve bunların büyük çoğunluğu, sahipleri daha yeni sürümlere yükselttikten sonra bile çalışır durumda” dedi.

Sony’nin başlangıçta yılda 10 bin kart üretme görevi olmasına rağmen, talep hızla arttı. Teknoloji Merkezi şu anda 10 farklı üründe günde 15 binden fazla Pi ürünü üretiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir