Techinside Google News
Techinside Google News

Akbank Sanat’ta yeni sergi “Dijital sanatta şimdi: Oyun odası”

Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor

Akbank Sanat, sanatın her disiplinine kapılarını açan bir kurum olarak, bu defa bilgisayar oyunları dünyasını sanat ile buluşturmayı hedefleyen “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan bu sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihleri arasında sanatseverler ve oyun tutkunlarını Akbank Sanat’ta ağırlıyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ele alan sergi, oyunların sanat ile bütünleştiği eserlere yer veriyor.

“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” sergisi, bilgisayar oyunlarının sadece bir eğlence aracı olmanın ötesinde, eğitimden sanat dünyasına kadar geniş bir yelpazede interaktif deneyimler sunduğunu savunuyor. Sergi, bu oyunların sosyal etki ve farkındalık yaratma potansiyelini de gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, bilgisayar oyunlarının çağdaş sanat dünyasıyla olan etkileşimini ve bu alandaki çeşitliliği ile yenilikleri keşfetmeyi amaçlıyor. “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” sergisi, bilgisayar oyunlarının sanatla buluştuğu yaratıcı bir platform oluşturarak sanatseverleri ve oyun tutkunlarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Akbank Sanat, Türkiye’de ilk kez bu çapta bir sergiyle çağdaş sanat ve bilgisayar oyunları ilişkisine odaklanarak, disiplinlerarası bir kesit sunuyor.

- Advertisement -

Sergide, gerçek dünya ile oyun dünyalarının iç içe geçtiği ve hatta birbirine taştığı eserler yer alıyor. Dünya çapında tanınmış sanatçıların ve oyun tasarımcılarının eserleri arasında; Avustralyalı ödüllü oyun tasarımcısı Ken Wong’un duygusal bir yolculuğa çıkaran oyunu “Florence”, Total Refusal’ın çok ödüllü eseri “Hardly Working”, kültürel miras, tarih ve sanatsal temalı oyunlarıyla bilinen We Are Muesli, Jon Haddock’un tarihsel ve kurgusal olayları video oyunu stilinde yeniden yorumladığı “İsometric Screenshots” ve Ouchhh’un ilk oyunu “Ra Atlas” bulunuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG Lab) tarafından düzenlenecek atölyeler ve söyleşiler de sergiye eşlik edecek. Bu etkinlikler, oyun teknolojilerinden akademik çalışmalara kadar geniş bir konu yelpazesinde katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Yan etkinlikler kapsamında “Değişim için Sanal Gerçeklik”, “Oyun için İllüstrasyon”, “Kutu Oyun Tasarımı” gibi atölyeler yer alacak; Koray Birand, Murat Palta, Murat Kalkavan, Can Oral, Diğdem Sezen ve Ouchhh – Ferdi Alıcı gibi konuşmacılar konuya derinlemesine bir bakış sunacaklar. Milano’dan gelen We Are Muesli (Claudia Molinari, Matteo Pozzi) ikilisi, İtalyan Kültür Merkezi İstanbul’un desteğiyle “Benzersiz Oyunlar Yaratmak İçin Kimliğinizden Yararlanın” atölyesini düzenleyecekler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir