Techinside Google News
Techinside Google News

İş dünyasına yapay zeka avatarları geliyor!

Yapay zeka tabanlı video oluşturma araçları, işletmelerin maliyetleri düşürmelerine, daha hızlı içerik oluşturmalarına ve daha geniş bir kitleye ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Gelişen teknoloji, yapay zeka (YZ) tarafından oluşturulan video içeriklerin iş dünyasında daha fazla kullanımını beraberinde getiriyor. “Deepfake” videoların endişe yaratmasına rağmen, işyerlerinde kullanılacak yeni yapay zeka araçları, kurum içi iletişimi, eğitim videolarını ve pazarlama materyallerini oluşturmak için vazgeçilmez hale geliyor.

GenAI (Yapay Zeka) araçları ve derin öğrenme algoritmaları, insan benzeri dijital avatarları oluşturmak için kullanılarak, şirketlere video içerik üretiminde çığır açan avantajlar sunuyor. Özellikle işletmeler, kurumsal iletişim, çalışan eğitimi, görev kılavuzları ve pazarlama videolarını daha hızlı ve maliyet etkin bir şekilde üretebilirler.

- Advertisement -

IDC’de yapay zekadan sorumlu grup başkan yardımcısı Ritu Jyoti, yapay zeka tabanlı video oluşturma araçlarının iş bağlamında büyük potansiyel taşıdığını belirtiyor. Bu araçların pazarlama, eğitim ve öğretimde etkili bir şekilde kullanılabileceğini vurguluyor.

Çeşitli girişimler, şirketlerin gerçeğe yakın dijital avatarlar oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla ortaya çıkıyor. Bu girişimler arasında son iki yılda 156 milyon dolar fon alan Synthesia, D-ID, HeyGen ve Hour One gibi şirketler bulunuyor. Büyük teknoloji şirketleri de benzer özelliklere sahip araçlar geliştiriyor, örneğin, Microsoft’un Azure AI Speech hizmeti.

Synthesia’nın CEO’su Victor Riparbelli, işletmeler için en önemli avantajın maliyetleri düşürmek olduğunu ifade ediyor. Video prodüksiyon süreçlerinin masraflarını azaltmanın yanı sıra, araçlar aynı zamanda hızlı ve kişiselleştirilebilir içerik oluşturma imkanı sağlıyor.

D-ID’nin ticari stratejiden sorumlu başkan yardımcısı Matthew Kershaw, yapay zeka avatarlarının özellikle öğrenme ve geliştirme içeriği oluşturmak için geleneksel belgelerin yerini aldığını belirtiyor. Video formatının, bilgiyi daha etkili bir şekilde iletebildiğini ve izleyenlerin bilgileri daha iyi anlayabildiğini vurguluyor.

Ancak, uzmanlar bu yeni teknolojinin kullanımında güvenlik ve yönetişim konularına dikkat çekiyor. Şirketlerin, yapay zeka video oluşturma araçlarını kullanmadan önce titiz testler ve risk değerlendirmeleri yapmaları ve kullanıcı kabul testlerine önem vermeleri gerekiyor.

Yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin doğruluğu ve güvenilirliği konusunda da dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Şirketler, içerik filtreleme önlemleri alarak, olası hataları ve yanlış anlamaları azaltmalıdır.

Özetle, sentetik medyanın yükselişi, iş dünyasında daha hızlı ve etkili iletişimi mümkün kılabilir. Ancak, bu yeni teknolojinin sağladığı avantajları kullanırken, güvenlik ve içerik kontrolü gibi konuların da göz ardı edilmemesi önemlidir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir