Techinside Google News
Techinside Google News

MIT çip ile veri saldırılarını önlüyor!

MIT çip ile veri saldırılarını önleyebilecek bir system üzerinde çalışıyor. Veri hırsızlığı saldırıları başarılı bir şekilde önlenebiliyor.

MIT’nin yeni güçlü çipi, testlerde milyonlarca veri hırsızlığı saldırısını engelliyor. Bu yeni çip, yapay zeka cihazlarını veri saldırılarından korumak için üç bölümlü bir yaklaşım benimseyecek. MIT ve MIT-IBM Watson AI Laboratuvarı’ndan bir araştırmacı ekibi, sağlık izleme uygulamalarını daha güvenli hale getirmek için yeni bir çip geliştirdi.

MIT çip konusunda güvenlik sağlıyor

Bu yeni makine öğrenimi hızlandırıcı çipleri, sağlık takipçileri, fitness uygulamaları ve diğer yapay zeka destekli cihazlar için veri güvenliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Sağlık izleme uygulamaları, insanların kronik rahatsızlıkları ve sağlıklı yaşam hedeflerini yönetmelerine yardımcı olan güçlü fitness izleme araçları sunuyor. Bu uygulamaların düzgün çalışabilmesi için, telefon ile merkezi sunucu arasında sürekli iletişimin ve kapsamlı veri alışverişinin gerçekleştiği makine öğrenme modellerine dayanıyor.

- Advertisement -

Bu sürekli iletişim süreci nedeniyle bu tür uygulamalar cihazın pilini yavaşlatıyor ve tüketiyor. Bu nedenle mühendisler genellikle süreci hızlandıran özel donanım olan makine öğrenimi hızlandırıcılarını kullanıyor. Ancak bu hızlandırıcılar cihazları kırılmaya açık bırakarak, bilgisayar korsanlarının hassas sağlık ve finansal verileri çalabilmesi nedeniyle bu uygulamaları veri hırsızlığına karşı savunmasız hale getiriyor.

Yeni makine öğrenimi hızlandırıcı, MIT başına en yaygın saldırı türlerine direnecek şekilde tasarlandı. Hız ve doğruluk üzerindeki etkiyi en aza indirirken güvenliği en üst düzeye çıkarmak için çeşitli akıllı optimizasyonlar içeriyor. Büyük yapay zeka modellerinin cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışmasına izin verirken hassas kullanıcı verilerinin gizliliğini korumayı amaçlamakta.

Bu yeni makine öğrenimi hızlandırıcıları aracılığıyla güvenliği artırmanın anahtarı, üç bölümlü bir yaklaşımda yatıyor. Çip ilk başta verileri rastgele parçalara bölüyor. Bu, bilgisayar korsanlarının “yan kanal saldırıları” olarak bilinen saldırılar aracılığıyla anlamlı bilgileri yeniden oluşturmasını engelliyor. Daha sonra, çip dışı bellekte saklanan yapay zeka modelini şifrelemek için hafif bir şifre kullanarak “veri yolu araştırma saldırılarını” etkisiz hale getiriyor. Son olarak, küçük üretim farklılıklarına dayalı olarak doğrudan çip üzerinde benzersiz bir şifre çözme anahtarı üretiliyor ve bu da bilgisayar korsanlarının onu kopyalamasını neredeyse imkansız hale getiriyor. MIT’in Baş İnovasyon Sorumlusu Anantha Chandrakasan: “Güvenlik, uç cihazların tasarımında kritik bir konu haline geldiğinden, güvenli operasyona odaklanan eksiksiz bir sistem yığını geliştirmeye ihtiyaç var” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir