Techinside Google News
Techinside Google News

Telegram 330 milyon dolar taze sermaye topladı!

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov şirketin geçen hafta tahvil satışı yoluyla 330 milyon dolar yatırım sağladığını söyledi.

Kendi Telegram kanalından açıklamalar yapan Durov, şirket için uygun koşullara sahip tahvil satışı teklifinin aşırı talep gördüğünü söylerken küresel finans kurumlarının da desteğini aldıklarını bildirdi. Durov yaptığı açıklamada “Bu tahvil arzına aşırı talep geldi ve kusursuz bir itibara sahip en yüksek kalibredeki küresel fonların katılımcı olmasından büyük memnuniyet duyduk. Tahvillerin koşulları (Federal Rezerv oranına göre ayarlandığında) şirketimizin tarihinde Telegram için en uygun olanıydı” dedi.

Geçen hafta verdiği bir röportajda Durov, şirketin gelecek yıl kârlı olmayı hedeflediğini söylemişti.  Ayrıca Telegram’ın halka açılmak için bir seçenek araştırdığını da belirten Durov şöyle konuşmuştu: “Para kazanmaya başlamamızın ana nedeni bağımsız kalmak istememizdi. Genel olarak konuşursak, Telegram’ın değerine erişimi demokratikleştirmenin bir yolu olarak halka arzda önemli bir fayda görüyoruz.”

- Advertisement -

Anlaşmaya aşina olan kaynaklar tahvillerin mevcut getirisinin %7,7 olduğunu söylüyori. Tahvillerin vadesi ya 2026 ya da Telegram halka açıldığında (hangisi daha erken gerçekleşirse) dolacak. Geçen yıl 78 dolar olan tahvil satış fiyatı bu yıl 91 dolar olarak belirlendi. Firma geçtiğimiz yıl da 210 milyon dolar değerinde tahvil ihraç etmişti.

Dubai merkezli Telegram, 900 milyondan fazla abonesiyle WhatsApp’ın en kayda değer rakiplerinden birisi olarak görülüyor. 2013 yılında Nikolai ve Pavel Durov tarafından kurulan Telegram, özellikle hükümetlerden gelen veri taleplerini dolambaçlı yollara sokarak geciktirmesi veya hiç yanıt vermemesi ile tanınıyor. İki Rus kardeş, Rusya’nın Facebook’u olarak nitelenen VK adlı sosyal ağın da kurucusuydu ve Rus Hükümeti’nin VK’yı ele geçirdiğini iddia ederek VK’dan ayrılıp ülkeyi de terk etmişlerdi.

Özellikle diğer sosyal ağlar ve mesajlaşma platformları çöktüğünde ve hizmet kesintisi yaşadığında da ayakta kalması ile meşhur olan Telegram, nefret mesajlarının yayılması ve yasadışı pornografi, suçlular arasında iletişim, uyuşturucu ticareti gibi yasadışı faaliyetler için kullanılması nedeniyle sıklıkla eleştirilerin hedefinde yer almayı sürdürdü.

Dubai merkezli şirket, geçtiğimiz birkaç yıl içinde reklamlar, blok zincirinde kullanıcı adı satışları ve premium abonelikler de dahil olmak üzere gelir elde etmenin yeni yollarını tanıttı. Bu ayın başlarında şirket, kişisel kullanıcıların bir abonelik ücreti ödeyerek hesaplarını işletme hesaplarına dönüştürebileceklerini de duyurdu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir