Techinside Google News
Techinside Google News

TikTok veri merkezinden şikayet var!

Norveçli üretici Nammo, yakındaki TikTok veri merkezi nedeniyle en büyük fabrikasında üretimi artıramadığını açıkladı.

Norveçli üretici Nammo’nun başkanı, en büyük fabrikasında üretimi artırma planlarının yakındaki veri merkezinin taleplerinden etkilendiğini söyledi. Avrupa’nın en büyük mühimmat üreticilerinden biri, Ukrayna’daki savaştan kaynaklanan artan talebi karşılama çabalarının, en büyük fabrikasının yakınında bölgede elektriği tekeline alan yeni bir TikTok veri merkezi tarafından engellendiğini söylüyor.

Norveç hükümetinin ortak sahibi olduğu Nammo‘nun CEO’su, Norveç’in merkezindeki en büyük fabrikasının planlı genişletilmesinin, TikTok’un elektrik tüketen yeni veri merkezinin inşa edilmesiyle fazla enerji eksikliği nedeniyle bir engelle karşılaştığını söyledi. Financial Times’a konuşan Morten Brandtzæg, “Kedi videolarının depolanmasının gelecekteki büyümemizi engellediğini gördüğümüz için endişeliyiz” dedi.

- Advertisement -

Brandtzæg’e göre topçu mermilerine olan talep normalden 15 kat daha fazla ve Avrupa’nın mühimmat endüstrisinin Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılamak için yeni fabrikalara 2 milyar € yatırım yapması gerekiyor. Bazı tahminlere göre, Ukrayna günde 6.000 ila 7.000 top mermisi ateşliyor ve bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın ardından cephane kıtlığıyla karşı karşıya. Avrupa Birliği liderleri, Ukrayna’ya topçu mühimmatı sağlayan ülkelere 1 milyar Euro’luk bir fondan geri ödeme yapma ve blok genelinde mühimmat üretim kapasitesini artırmak için ek 1 milyar Euro harcama programı duyurdu. Ancak Nammo’nun en büyük üretim tesisini genişletme planları, TikTok’un dünya çapında artan sayıda yasak karşısında Avrupalıların verilerini daha yerel olarak barındırarak imajını iyileştirme çabalarına ters düşmüş gibi görünüyor. TikTok , çoğu hükümet cihazında zaten yasaklanmış olduğu ABD’de önerilen bir ulusal yasakla mücadele ediyor .

İngiltere hükümeti , Avrupa Komisyonu ve Avrupa parlamentosu da geçtiğimiz günlerde, sahibi Çinli ByteDance firmasına ait olan şirkete ait kullanıcı verilerinin Çin hükümeti tarafından toplanabileceği endişesi nedeniyle TikTok’u personel telefonlarında yasakladı.

TikTok geçen yıl Çin’deki bazı çalışanların Avrupalı ​​kullanıcı verilerine erişebildiğini söylemiş ve çalışanların sızıntıları takip etmek amacıyla gazetecileri gözetlemek için kendi uygulamasını kullandıklarını kabul ediyor.

Ancak geçen hafta bir kongre oturumunda şirketin CEO’su, TikTok’un Çin hükümetinden tamamen bağımsız olduğu ve Çinli yetkililerin verilerine erişimi olmadığı konusunda ısrar etti. Bununla birlikte, Avrupalı ​​milletvekillerini yatıştırma çabasıyla TikTok, bu yıl Avrupa kullanıcı verilerini yerel olarak depolamaya başlayacağını ve geçişin 2024’e kadar devam edeceğini söyledi. Şirket, bunun bölge dışına veri aktarımını azaltacağını ve çalışanların kullanıcı verilerine erişimini azaltacağını söyledi.

Veri merkezlerini çevresel etkilerini yayınlamaya zorlamak için geçen yıl Politico tarafından bir taslak plan elde edildi. Planda, yetkililerin “bir yandan veri merkezlerini çekmek ile diğer yandan işletmelerin ve hanelerin elektriğe erişimini sağlamak arasında seçim yapmak zorunda kalmaması gerektiği” belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir