Techinside Google News
Techinside Google News

Dolandırıcılık e-postası nasıl tespit edilir?

Siber saldırıların yoğun bir şekilde artmasıyla çok fazla saldırı e-postası alıyoruz. Peki dolandırıcılık e-postası nasıl tespit edilir?

Siber saldırıların yoğun bir şekilde artmasıyla çok fazla saldırı e-postası alıyoruz. Peki dolandırıcılık e-postası nasıl tespit edilir?

Tanıdığınız birinden gelen ve herhangi bir uyarı olmadan aniden gelen kutunuza gelen bir e-posta tehlike işaretidir. Tipik olarak, ailemizden veya arkadaşlarımızdan e-posta aldığımızda bu, aktif olarak tartıştığımız bir konuyla ilgilidir. Bu nedenle, gelen bir e-postayla ilgili herhangi bir uyarı olmadığında, dikkatli olun; bir aldatmaca olabilir.

- Advertisement -

Şüpheli bir e-postanın içinde bir bağlantı varsa, bu neredeyse her zaman bir dolandırıcılıktır. Bilgisayar korsanları ve hiçbir işe yaramayanlar bazen birinin e-posta hesabını ele geçirebilir ve güvenli görünen, ancak sisteminize kötü amaçlı yazılım yerleştirecek veya daha kötü şeyler yapacak olan zararlı bağlantılarla tüm kişilerine spam göndermeye başlayabilir.

Bu e-postaları incelerken yalnızca gönderenin adına değil, e-posta adresine de bakmanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

E-postadaki bağlantıları her zaman kontrol edin

Genel bir kural olarak, kaynağı bildiğinizi düşünseniz bile, e-postalardaki herhangi bir bağlantıya asla tıklamamak en güvenlisidir. Kaynağı gerçekten bilmiyor olabilirsiniz ve e-postadaki bağlantılara tıklamak, insanların büyük çoğunluğunun kimlik avı operasyonlarının kurbanı olma yöntemidir.

Bununla birlikte, kaynaktan eminseniz ve bunun bir spam veya dolandırıcılık e-postası olmadığından eminseniz, gerçek bağlantıyı tıklamadan önce her zaman kontrol edebilirsiniz. İşlem oldukça basit. Farenizi e-postadaki bağlantının üzerine getirin ve tarayıcınızın alt köşesinde (genellikle sol tarafta) gerçek bağlantının ne olduğunu gösteren küçük bir pencere açılacaktır. Örneğin,TechInside.com’da bu ustaca yazılmış makalenin bağlantısının üzerine geldiğinizde, sizi nereye götüreceğini görmek için sol alt köşeye bakabilirsiniz. Tarayıcınızda bu önizleme penceresini etkinleştirmeniz gerekebilir, bu nedenle bağlantı önizlemelerini görmüyorsanız, tarayıcınızın kontrollerinde “Görüntüle”yi tıklayın ve Durum Çubuğu veya benzeri bir şey arayın.

Spam olabileceğini düşündüğünüz bağlantıların üzerine geldiğinizde, genellikle tipik olmayan bazı çok garip URL’ler görürsünüz, bu da elbette spam olduğu anlamına gelir.

Yazım hataları büyük bir kırmızı bayraktır

Yazım hataları, garip noktalama işaretleri ve dilin garip kullanımı muhtemelen tanınması en kolay tehlike işaretleridir. Dolandırıcılık operasyonlarının çoğu, İngilizce’nin ana dilleri olmadığı uzak ülkelerde yürütülüyor ve bu nedenle böyle şeyler alıyorsunuz.

Metinler e-posta kadar tehlikeli

Yazılı mesajlar e-postalardan çok daha tehlikelidir çünkü ön izleme yapmadan gömülü bağlantının sizi nereye götürdüğünü görmenin bir yolu yok. E-postalar için geçerli olan kurallar metinler için de geçerli; göndereni tanımıyorsanız hiçbir bağlantıyı açmayın.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir